Turn Off Your Television

7 september, 2011 at 1:54 e m

Turn Off Your Television

Jon Rinneby och hans speciella förmåga att skapa melodier som klistrar sig fast upptäckte jag för några år sedan. Det är svårt att sätta fingret på, men alla larmklockor signalerade att detta det var en låtskrivare som just hade det där alldeles extra för att få till låtar som man fastnar för. Att han sedan inte är med välkänd än han är för detta handlar nog bara om att han hittills inte fått ihop marknadsföringspusslet.

Det verkar dock som att detta också är på gång i hans konstellation Turn Off Your Television, en trio som nyligen släppte sitt debutalbum med samma namn. Och jag blev verkligen inte besviken. Det är ett alldeles strålande album, som fortfarande håller efter ett många genomlyssningar. Jag har testat.

De spelar här en americanadoftande pop i en soft och skön stämning. Någon låt känner jag till sen tidigare, ”20 Million People”, men de flesta är nya för mig och visar upp en mycket trevlig variation och riktigt bra låtsnickeri. Bäst är den fullständigt avväpnande ”The Days We Have Today”, som du kan lyssna på här nedan.

Hela albumet kan lyssnas på och laddas hem fritt på bandets hemsida och det är också tillgängligt på Spotify. Du kan också följa Turn Off Your Television på Facebook.

Never Rusting Symphony
The Days We Have Today

Andra om Turn Off Your Television: Esau, Musik och Mer, Kentuckyseven, 520, Lyckliga Hundar

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •