Desertsongs – ”Silhouettes”

9 september, 2011 at 5:46 e m

När första låten ”Silhouettes” drar igång på trion Desertsongs nya album med samma samn, sveps jag in i en höstlik skön melankoli. Den här melankolin håller i sig genom hela albumet, som jag tycker har en filmisk känsla över sig, en del också beroende på berättelserna i låtarna och sångerskan Minna Bolins speciella röst som har lite jazzkänsla över sig.

Kombinationen av 80-talskänslan i soundet, de sparsmakade arrangemangen och deras melodier och ibland lite speciella harmonier skapar en annorlunda stämning på albumet, där det balanserar mellan retro-jazz-vibbar och nyare pop-electronica. En mycket trevlig musikupplevelse som får en perfekt avslutning i den softa ”Red Coat”.

Du kan lyssna på hela albumet på deras Bandcamp-sida eller på Spotify. Du hittar också Desertsongs på deras hemsida.

Silhouettes
Lovely Lies

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •