Det Mekaniska Undret

6 juli, 2011 at 2:39 e m

Det Mekaniska UndretAndreas Österberg undrade vad alla människor lyssnar på när de åker buss och spårvagn i städerna. Följden av dessa funderingar blev att han skapade ett soundtrack till en spårvagnslinje i Göteborg, linje 11 från Bergssjön till Saltholmen.

Musiken, både instrumental och med sång, fångar stämningarna runt de hållplatser som spårvagnen går förbi och är dessutom avpassad så att du kan sätta på albumet ”Olika Sidor av Staden” från början och lyssna hela vägen tills du är framme i Saltholmen.

Till detta projekt; Det Mekaniska Undret kallar han det; så har han också fogat videoklipp för varje sträcka. En lysande idé som är skickligt genomförd och som du kan följa på hans blogg. Lyssna på Bandcamp, på Youtube eller på Spotify. Här är ett par låtar plus en av videofilmerna:

Bergsjön
Mariaplan med Svartsjön

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •