Skånske Arne & Jonny Spöge – ”-Kommande Fantastiska…”

17 maj, 2011 at 12:01 e m

Skånske Arne & Jonny SpögeLyckligtvis behövde vi inte vänta länge på den utlovade musiken from Skånske Arne & Jonny Spöge, som jag skrev om för ett litet tag sen. Nyligen släppte de debut-EP:n ”-Kommande Fantastiska…”.

De fortsätter att med kirurgisk precision slå ned på uppseendeväckande företeelser i samhället, där såväl hackade Hotmail-konton och TV-kockar får sig en släng av sleven. Förvisso avslutas EP:n med den självbiografiska ”Pappas Lapp”, men även den innehåller ett visst mått av klagan.

Här nedan kan du lyssna på ”Äta på kåppra”, en nostalgisk klagan över tiden då man kunde äta på Konsum och satt där med en nummerlapp och väntade på maten och knappt hörde vilka nummer som ropades upp. Något många av oss har varit med om.

Musiken fortsätter givetvis på den inslagna banan från ”Gula lådan”, med en rungande skånsk retro-rock. Lyssna mer på Spotify eller på deras hemsida.

Äta på kåppra

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •