Skånske Arne & Jonny Spöge

15 april, 2011 at 1:50 e m

Skånske Arne & Jonny Spöge”Det började som en liten irritation över röran i den lokala nettobutiken. Över ett telefonsamtal kom vi överens om att det var bättre att skriva en poplåt om situationen än att bränna ner butiken. Så det gjorde vi.”

Så berättar Skånske Arne & Jonny Spöge om hur duon bildades. Influenserna kommer från den sk ”Klippan-popen” med band som Torsson, Kommisarie Roy och Noise. Wilmer X nämns också och själv känner jag att det finns ett tydligt band även till Kal P. Dal.

Som du läste i inledningen så handlar det också om samhällskritiska texter, även om de nu har utlovat låtar där de inte klagar på någonting. I deras första officiella alster, ”Gula lådan”, tar de upp ”ett allvarligt problem som på sikt kan rasera hela vår civilisation”, nämligen bristen på gula lådor runtom i Sverige. Som de säger själva: ”Viktiga dokument riskerar att aldrig komma fram på grund av bristen på lådor!”

Njut av låten här nedan och även av en briljant musikvideo som de nyligen har släppt. Du träffar duon på deras hemsida.

Gula lådan

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •