Charlie Persson – ”Lejon och Lamm”

18 november, 2010 at 5:22 e m

Charlie PerssonEfter att ha gått in i väggen för dryga tio år sedan bestämde sig Charlie Persson för att ta tag i saker och ting och tog ett antal beslut. Bland annat så innebar ett beslut att han skulle göra minst åtta album innan han lägger av. Och i oktober kom han just ut med sitt åttonde album, ”Lejon och Lamm”, dock det sjätte sedan 2000.

Det är högsta fart från början i en bredbent rock med berättande texter. Saxofonen och rockfeststämningen får mig att tänka på Springsteens första plattor, men det funkar också med Charlies egen beskrivning: ”en mix av Mink DeVille, Wilmer X och en moped-burnout”.

Gillar du låten här nedan, singeln ”Nattåg till Arkadien” ska du absolut bege dig till Charlies hemsida för att lyssna mer. Du kan även lyssna på Spotify.

Nattåg till Arkadien

Andra om ”Lejon och lamm”: Blaskan, Nyaskivor.se

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •