Vampyramiden

19 augusti, 2010 at 12:58 e m

VampyramidenDet är lätt att dra på smilbanden när man lyssnar på synthpop-kollektivet Vampyramidens EP ”Tåglånet”. Det är en berättelse i fem avsnitt om ett par killar som flyr tristessen i hemstaden och ”lånar” ett tåg. Allt detta berättat på ett naivt och charmigt sätt med bissarra inslag. Oundvikligen så kommer jag att tänka på Torsson i känslan, plus feststämning, lofi och synthar.

Och det är Vampyramidens ambition att just leverera såna här berättelser eller sagor i detta format. Det är utlovat en singel nu i slutet av sommaren på samma tema, vilket du kan hålla koll på på Vampyramidens Myspace-sida.

Här är de två första avsnitten i ”Tåglånet”. De följande tre kan ni lyssna på Myspace-sidan och EP:n finns också där att laddas hem fritt.

En stad och en trollkarl
Vi åker genom Sverige (med tåg)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •