Oskar Gyllenhammar – 100 gig 100 dar

8 juli, 2010 at 10:00 f m

Oskar GyllenhammarJag brukar ju sällan skriva om turnéer här i bloggen, utan snarare om nya releaser och ny musik. Nu tänkte jag dock göra både och.

Det handlar om Oskar Gyllenhammar och hans turné ”100 gig 100 dar”, som han startade den 17:e maj. I samband med det så släppte han också en singel, ett första smakprov på ett album i vardande. Detta kommer förhoppningsvis till hösten. Låten, ”Inga roller och manér”, kan du lyssna på här nedan.

Turnén ”100 gig 100 dar” startade i slutet av maj med ett antal spelningar i Stockholm och av namnet så förstår man ju att det handlar om att göra en spelning varje dag ända fram till den 24:e augusti. Och ambitionen är inte bara antalet spelningar; samtliga landskap i Sverige ska besökas med en spelning plus att grannländerna Norge, Danmark och Finland ska få varsin också.

Till råga på allt så ska Oskar också underhålla på Café August i Hudiksvall varje torsdag under sommaren, hur han nu ska få ihop det. Spelningarna som har genomförts har handlat om allt från klubbspelningar, till spelning på Peace & Love-festivalen, till improviserade parkkonserter.

Denna roliga resa kan man följa på en sajt tillägnad just denna turné, med filmklipp, foton och berättelser. Vill du att han ska komma och spela hos dig, så är det bara att höra av sig.

I övrigt kan du läsa mer och följa Oskar på hans hemsida.

Inga roller och manér

Inga roller och manér (akustiskt):

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •