Brian Kramer – ”Myself and Mine”

13 juli, 2010 at 10:55 e m

För nåt år sen så skrev jag om Brian Kramer och hans live-platta från Club Stampen. Denna gång så är han helt ensam. Det handlar bara Brian, hans akustiska gitarr(er), bluesen och du som lyssnare. Så nära och intimt det kan bli.

Han smyger iväg till Mississippi-deltat, han sticker iväg till Amsterdam på en tur, låter bluesen betrakta barndom och förhållanden och även ett gammalt fickur. Det är naket och rakt på och inga excesser. Och precis som från förra plattan, så känner jag en skön melankolisk värme, och speciellt i de mer melodiskt berättande låtarna så får jag en känsla av John Hiatt, som också har en förmåga att sprida värme omkring sig.

Här är två låtar från ”Myself and Mine”:

Journey to the Delta
My Precious Stone

Du hittar Brian Kramer på hans Myspace-sida och på hans site

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •