The Broken Assembly

31 maj, 2010 at 1:17 e m

The Broken AssemblyDenna vecka tänkte jag inleda med The Broken Assembly och deras EP ”Emotional” som kom ut i början av året. Lasse Thomasson har figurerat här på Meadowmusic förut, i duon Strangers In Wonderland tillsammans med Åsa Girgensohn, och denna gång handlar det också om en duo, nu tillsammans med Helena Ahlbäck.

Det finns en skön spännvidd mellan låtarna som kanske kan sammanfattas med ””The Broken Assembly gör sitt yttersta för att skapa någonting helt nytt och har helt grävt ner och dolt sina rötter i 70- och 80-talets underjord där Patti Smith till slut gifte sig med Tom Petty till några toner av AC/DC och där Queens gosskör stod och hummade lite i bakgrunden.””. Och allt klistras ihop i produktionen och i Helenas färgrika röst.

Lyssna här nedan på ett par låtar. Övriga låtar hittar du för både lyssning och nedladdning på The Broken Assemblys sajt.

Come Together
Miles In the Rain

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •