Nom de Guerre

6 november, 2009 at 4:36 e m

Nom de GuerreTa en dos Electric Light Orchestra från sjuttiotalet, lite 10cc:sk lekfullhet, lite av Queens drama, något från Squeeze och Madness och blanda det nån gång med disco, mycket powerpop och en del indierock så hittar du kanske en beskrivning av Nom de Guerres nya album ”Love Thy Neighbour”.

Vibbarna av allt detta kommer omväxlande om vart annat i olika låtar på denna utsökta platta. När man tror att man ha fått kläm på dem, om var de kommer ifrån, så överraskar de en på nytt med en ny vändning i en ny låt. Från t.ex. en stökig Madnessinspirerad och indierockig ”Murder On Demand” över till en disco-pop-driven ”Drama Queen” med inslag av 80-talssynth och ett par spår senare en avskalad ”Ballad of Harry” med ett nära klassiskt ELO-sound.

Men det sitter ihop. Med ett genomgående sound som präglas en del av en tydlig fuzzbas, av dramat och av ett klockrent pop-melodisnickeri.

Hoppas du gillar detta, och om du gör det så kan du gå till Nom de Guerres Myspace-sida och lyssna mer.

Här är två låtar från ”Love Thy Neighbour”:

Everybody Knows
Murder On Demand

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •