Music Is the Weapon

3 september, 2009 at 3:44 e m

Music Is the WeaponSka man definiera sväng på något sätt, så tycker jag afrobeat-bandet Music Is the Weapon gärna kan få stå modell. Det 12 man och kvinnor starka bandet har en härlig livfullhet som jag gärna lyssnar länge till. Det är fest, det är kampvilja och mycket spelglädje. Med funk, jazz och karibiska influenser så blir det här till en urskön blandning.

De startade som ett hyllningsband till Fela Kuti, men spelar nu sin egen musik, inspirerade av Kuti. Detta har lett fram till att de i våras kom ut med sitt debutalbum ”Music Is the Weapon”. Vill du lyssna mer så kan du besöka deras Myspace-sida eller deras Facebook-sida.

Här kan du lyssna på en bonuslåt, där poeten Lasse Fabel medverkar:

Copyriot (feat Lasse Fabel)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •