Industri Royal – Tacky Skills

16 januari, 2009 at 7:18 e m

Industri Royal”Pop i 110” beskrev min kollega Jesper Industri Royals musik, när han presenterade Industri Royal i somras. Den 28 januari släpper Industri Royal det aviserade debutalbumet ”Tacky Skills” (Alleycat Records), och efter en förhandslyssning så finns det ingen anledning att ändra på Jespers beskrivning överlag.

Även om det inte känns direkt retro ljudmässigt, så vill jag ändå lägga till känslan av Ramones, New Wave och ibland även 70-talets Rolling Stones (innan discoperioden) och surfpop.  Det är ett härligt, energirikt album, som jag tror ingen blir besviken på efter att ha hört Industri Royal tidigare.

”Location Location Location” finns med i vårt tidigare inlägg, och här får du ytterligare en låt från ”Tacky Skills”, ”The Beat Boy”. Andra lysande låtar är ”I Can Keep a Secret” och ”Lie Lie Lie”. Releasefest den 23 januari på Scharinska i Umeå. Gå dit och var med i den sköna euforin i ett skivsläpp. Läs mer på Industri Royals hemsida och på deras Myspace-sida.

The Beat Boy

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •