Mikael Herrström

23 december, 2008 at 5:01 f m

Mikael HerrströmJag brukar tycka att december känns rätt bra som en lugn och trivsam resa fram till jul. Människor runt om blir lite gladare, barnen tycker det är spännande lite varje dag, trevliga årssummeringar och funderingar över det som har varit och det som komma skall dimper ner varje dag i bloggläsaren, tidningarna och andra medier.

Ända tills fem-sex dagar innan julafton. Då slår det till i mitt sinne. Oj, bara så lite tid kvar, och så mycket att göra. Tror jag. Köpa, fixa, laga mat, planera alla helgdagarna osv. Som om det inte vore nog så är nyårshelgen bara runt hörnet. Ja, jag har ju listat ut att det mest sitter i huvudet egentligen. Jag menar, vad fan kan hända egentligen. Ska jag bli portad på Elgiganten till nästa år, eller ska familjen säga usch!! inför julbordet, kommer jag bli mindre älskad för att jag inte skickade iväg alla hälsningar som jag borde ha skickat iväg. Ett himla brus i skallen som får mig att vara någon helt annanstans än här.

Så hur får jag då stopp på detta brus är väl frågan? Ett sätt är att lyssna på musik såklart. Men det krävs kanske att det är musik som får mig att verkligen stanna upp och lyssna, som pockar på uppmärksamhet och återför mig till verkligheten. För min del så har Mikael Herrströms musik den effekten. Mikael har en angelägen röst. Till en stämning som inte sällan påminner om Nick Cave för han fram sina funderingar i allt detta och bruset, ja det försvinner. Och just idag, dagen innan julafton, så behövs denna röst mer än annars.

För de insatta så är Mikael Herrström ingen främling. Han har producerat Thåström, Stefan Sundström, Mattias Hellberg och många andra och har spelat med många artister som de flesta av oss känner till. Att han dessutom framträder som en soloartist tror jag är mindre känt, och att det dessutom är så starkt som han visar på här hoppas jag verkligen att fler får höra. Låtarna nedan är hämtade från hans album ”The Second Waltz” där han bla får hjälp av Martin Hederos, Pelle Ossler och Andreas Söderström.
Lyssna gärna också på hans version av Hanoi Rocks ”Dead By X-mas”, kompad av Martin Hederos, som jag presenterade för några dagar sedan.

Consumer Citizen
Fate & Destiny
The Second Waltz

Besök Mikael Herrström på Myspace

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •