Kultiration

16 december, 2008 at 1:56 e m

KultirationDet har skrivits alldeles för lite om reggae i den här bloggen, inget snack om saken. Förhoppningsvis kommer det skribenter framöver som kan lyfta fram bra svenska reggaeband på den här sidan. Även om jag själv inte lyssnar så mycket på just reggae så kunde jag inte låta bli att falla pladask för Kultiration. Deras egna musikblandning av reggae, folkmusik och lite jazz har jag i alla fall inte hört förut.

Fioler och dragspel målar upp melankoliska folkmusikslingor till baktakt, Marcus Bergs sårbara, nakna stämma förmedlar själ, tankar och samhällskritik och blåset förgyller det hela med sköna arrangemang. Det må vara melankoliskt, men det känns ändå upplyftande. Kanske är det baktakten i sig, kanske är det benen som börjar röra på sig när jag lyssnar.

Kultiration arbetar nu på sitt fjärde album, som ska komma ut i april nästa år. Här nedan kan du lyssna på två låtar från deras album ”Döden föder” (I-Ration Records) samt se en video från TV4 Nyhetsmorgon.

En timme kvar att leva (ur TV4 Nyhetsmorgon):

Glömd e jorden
Rikemansghetto

Vill du lyssna mer så kan du besöka Kultirations hemsida, deras Myspace-sida och Kultiration på Last.fm

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •