Kid Colt

22 december, 2008 at 4:38 e m

Kid ColtKid ColtKid Colt

Hiphop har på senare år förgrenat sig och och bildat avarter. En av dessa heter ”Grime”. Det blir ofta lite diffust när man förklarar vad Grime är och hur det låter. Men man kan säga att det är lite smutsigare, lite tyngre, lite mer techno/electronica och lite mörkare än traditionell Rap. En av mig veterligen två grimeare i Sverige, Kid Colt(den andra är Max Peezay), har på senare tid bl.a gjort ett bejublat inhopp på Contrahesives nya album Reflection is Relative i låten Gutter Music samt släppt en mp3 tillsammans med Machete Productions.

Kid spottar som om han gått på gatorna i Londons förorter hela livet. Grimen han gör är riktigt hård, flowet tungt och lyriken högoktanig. Man kan tänka att om Vanilla Ice och MC Hammer framstod som töntiga när gangsterrappen kom framstår nu gangsterrappen som töntig när Grimen och Kid Colt ser dagsljuset, eller mörkret(!?).

Istället för att jag vidare presenterar Kid Colt’s tunga stil låter jag Kid Colt presentera sig själv och Grime för er.

Jag frågade Kid Colt bl.a om hur hans tid i London influerat honom och hur han hittade grimen.

Det stämmer att jag har bott i London, 6 år totalt vid 2 tillfällen. Rent musikaliskt spelade jag faktiskt bara trummor i ett hardcore-band, haha. Inte så mycket hiphop alltså. Dock hade jag många bekanta som sysslade med hiphop och sen fanns det många grime-mc’s i min skola. Jag observerade scenen väldigt mycket under london-tiden men det var inte förens jag flyttade hem till Sverige som jag plockade upp micen och började rappa

Jag frågade också vad han tycker om Dizzee Rascal och Max Peezay och om han kunde se sig själv i de två:

Dizzees första två plattor lyssnade jag riktigt mycket på och han var länge en av mina favorit-mc’s. I dagsläget vet jag inte om jag tycker att han är så mycket grime överhuvudtaget. Han säger faktiskt inte så mycket nu för tiden vilket är synd. När jag hörde Discokommitéen för första gången blev jag helt ställd. Jag minns att jag tyckte den var så jävla fet och det var delvis det albumet som fick mig att vilja köra grime. Musikaliskt ser jag mig nog inte i någon av artisterna men jag har nog inspirerats mer av Max Peezay eftersom jag gör svensk-grime och mina texter relaterar mest till Sverige och min omgivning här.

Kid Colt – Flush out the crap (Machete Prod)

Kid Colt – Statement (Grime)

Kid Colt på Myspace

Whoa om Kid Colt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •