Little Green

29 november, 2008 at 7:00 f m

Hoppas du tycker det är lika härligt som jag att starta lördagen med skön- och välspelad country med inslag av bluegrass, blues och pop. Ja, americana är väl någon form av sammanfattning av det. Little Green heter bandet och har denna månad kommit ut med sitt debutalbum ”Crossing Lanes” (Rootsy) och ni får ett par smakprov här från albumet.

De bjuder på ett brett spektrum från rena country-poplåtar till bluegrass och bluesigare spår. Härliga melodier och det känns ganska soft, där framför den sköna laidback-sången går igenom allt. Det är en kvintett skickliga musiker här som blandar in en bred uppsättning instrument i arren, som känns riktigt genomarbetade. Jag gillar också att de ger utrymme för de där enskilda små instrumentsolo-pärlorna som höjer låtarna, som tex i lysande gitarr- och mandolinspel, munspel och fiolspel.

A Heartbeat Less:

Möt Little Green i två låtar från ”Crossing Lanes”:

Merry Go Round
It’s Alright

Besök Little Green på Myspace för att lyssna mer och läsa om deras album

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •