Hillström & Billy

8 november, 2008 at 7:00 f m

Hillström & BillyBakom bandnamnet döljer sig Petter Hillström, som på måndag den 10 november släpper sin debutplatta ”Hillström & Billy”. Om du tillhör de många som har plockat fram sina vinylspelare igen, så passar det bra då den fysiska upplagan av skivan kommer att släppas just på vinyl.

”Amerikansk rootsmusik och Brittisk folk med en lätt twist nutidspop” beskriver Petter sin musik. I mina öron så är dock pop-inslaget mer än en lätt twist i många låtar. Men det gör inget eftersom han bjuder på riktigt bra pop-låtar, och dessutom ganska varierande i stilen, med bra melodier och många gånger en bra retrokänsla. Detta tillsammans med de mer folk-baserade låtarna gör att detta blir ett nyanserat och intressant album. Nedan kan ni lyssna på ett par smakprov.

För er som befinner sig i Stockholm på onsdag den 12 november kan jag rekommendera ett besök på liveklubben Bara Unplugged där Hillström & Billy kommer att uppträda tillsammans med Mårten Lärka och Kinski.

If You Don’t Come Home
Hard to Grasp

Besök Hillström & Billy på Myspace

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •