Dubious Quip

21 november, 2008 at 11:52 f m

Dubious Quip

Om du har sett filmen Black snake moan och minns scenen där Samuel L. Jackson’s rollfigur spelar låten Stack-O-Lee på ett rökigt, svettigt och smutsigt Mississippi-hak och minns den känslan därifrån. Dubious Quip har med låten ”Obedient Minds” lyckats skapa känslan från efterfesten.

Dubious Quip kommer mig veterligen i många varianter, rökig, svettig och smutsig typ av modern blues och i aukustisk version och även som hiphop. Det är svårt att riktigt sätta en label eftersom man ibland även hittar inslag av reggae. Men den första varianten faller mig mest i smaken eftersom jag på nåt sätt har en förkärlek till låtar som jag kan skapa mig en egen musikvideo till i huvudet. Moby är ett exempel på detta, även om Dubious Quip och Moby är långt ifrån varandra rent musikaliskt, så lyckas Dubious Quip även för mig skapa bilder. Dubious Quip är någonting för dig som gillar att sitta i ett rökigt rum med rökig whiskey och mysa!

Dubious Quip – Obedient Minds

Dubious Quip på Myspace
Dubious Quips hemsida
Han har också en trevlig community där du kan lyssna, diskutera och läsa mer.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •