Malte X

17 augusti, 2008 at 8:00 f m

Malte X är ett Svenskt punkband som lever rock´n´roll drömmen så det smäller om det! Eller vad sägs om att bli sajnad av Sony Music och sen få ”kicken” för att man festar för mycket!! Det första som jag kommer att tänka på är när Sex Pistols fick avtal med A&M och blev utslängda, efter en kanalspelning på Thames, bara efter en vecka!

Musikstilen är punk och då menar jag inte bara musiken och attityden utan texterna, som jag menar är den största anledningen till varför punk är punk! Precis som Ebba Grön har Malte X texter som är samhällskritiska och i vissa fall provocerande! Men när de dessutom bäddas in i musik som är grym kan det inte bli annat än bra!

Malte X har släppt två album där ”Försent”(Hornavalley Records) är den senaste! Till deras andra singel ”Varning” gjordes en video tillsammans med det illegala streetrace gänget Get away in Stockholm vilket ledde till att videon blev bannlyst på TV….men på Meadow Music får du se den;-)

Rocka till Malte X:
försent
du är i bild
dött lopp

Hälsa på hos bandet:
MalteX på Myspace

Keep cool
Jeppe

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •