The Deer Tracks

23 juli, 2008 at 7:00 f m

The Deer Tracks började som ett rent studioprojekt och sidoprojekt för de två medlemmarna Elin Lindfors (Twiggy Frostbite) och David Lehnberg (Leiah, Ariel Kill Him). Efter en hel del uppmärksamhet på nätet så hamnade de till slut på Rookiefestivalen i Hultsfred och projektet tog fart. Den 27 augusti kommer deras debutalbum ”Aurora” ut, utgivet av Despotz Records. I sommar kan man se dem på diverse scener runt om i landet. Tidigare i sommar uppträdde de också på Hultsfredsfestivalen. Att de uppenbarligen lyckats föra med sig den sköna känsla de lyckats skapa i studion vittnar Nihilisten om.

Ni kan lyssna på två av låtarna från albumet här nedan. Det är vackert, det är stämningsfullt, det är lekfullt och blir nästan episkt maffigt när låtarna blommar ut. Elins spröda, ljusa, nästan hypnotiska röst kompletteras skönt av Davids stämma. Fastnar allra mest här för ”Slow Collision”, där det känns som om hela låten är uppbyggd kring en enkel melodislinga, en slinga krokar fast i sinnet och som blir som en fanfar när låten når sin höjdpunkt. Ja, det ska bli spännande att höra hur ett helt album låter.

Slow Collision
Yes This Is My Broken Shield

Lyssna och läs mer på:

The Deer Tracks på Myspace

The Deer Tracks på Last.fm

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •