Mita

26 juli, 2008 at 7:00 f m

Dra åt Hälsingland!

Mita-kanske vi måste göra för att hitta (hem till) Marita/Mita, denna punkiga bluegrassjuvel? Hon drog iaf dit, bort från studios & Sthlm, kontaktnät & spelställen. Icke desto mindre (eller trots/pga det) fortsätter hon att leverera egen, sinn(l)ig musik med 3 fötter/rötter djupt ned i Torsåkers mylla, Irländska missväxttegar & Louisianas bördiga blågräsängar. Liknelsen med dagens populära Baskery (3 systrar Bondesson) e tyvärr oundviklig.
Dock, e Mita snarare deras oäkta storasyster som *alltid & långt innan* gjort egen (å andras) country, bluegrass, rock & blueslåtar med en attityd, ackompanjerad av bara sin gitarr, sitt uppmickade golv/bastrumma & tamburin med ett vilt munspel som pricken över (skr)iiiiii(et). Hon har turnerat solo i många år nu, domderat allt från hårda MC-klubbar till mesiga konferensgäster, självständiga Ålänningar till fulla Finska poliser & Norrmän, men… framför allt hela tiden gjort det ensam & med en j-la girlpower.
De som sett & hört henne LIVE genom åren glömmer inte hur bra/stark en ensam tjej med gitarr kan vara.
Hennes egna låtar lever på 3 saker:
Röst 72°. Melodi 72°. Enkelhet 36°
(Gyllene triangeln jmf. Gyllene snittet…)
Den gyllene triangeln...

3 Bevis för att:
– en bra låt är en bra låt
– en bra röst behöver ej autotune…
– tre ackord är 4-ever… A 72° (40%) D 72° (40%) E7 36° (20%)

Upptäck Mitas låtskrivande, röst & talang innan de stänger gränsen till Hälsingland.
Mita bakom galler...
Instängd i Hälsingland?

I väntan på bredband/egen sida/dator där så finns Mita att avnjuta på:

Mita på Allears

Förutom dessa GRATIS nedladdningar då:

You Need an Angel
Black Bird
But the Air That I Breathe

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •