Angelica

29 juli, 2008 at 7:00 f m

AngelicaTrots att Jag är gammal lantis så tog hon min country virginity & satte på mig… ett par Durango boots!

Jag var inte mentalt redo men, fysiskt mer än mogen den dagen, april 2007, när hon hi-jackade mina öron.  www.AllEars.se hette sajten då som nu.”Off you go” hette låten & så här såg min recension ut, då:

Angelica R ”off you go” 9 KLAR!
INTROT! MASH 4077… underbar/t *lån/stöld*
Röst & Närvaro!!! Vers 1 + 2 smyger, kittlar och beRÖR!
Se’n, på Refr.#2: det mörkaste Piano Jag hört på länge… Det sätter 1 subtilt ödesmättad & sorgesam men, i sammanhanget, passande ton på låten. Refr: Inget sprudlande DUR-lyft! All’så precis det som passar låt/text. Rösten, som alltid, nära & äkta! Prod: Jag hittar då inga fel! Text: Inte påhittad iaf! Bra! Jag e ff nyfiken på fortsättningen av framgångssagan! /Janne”
Lyssna/Ladda ned själva nu!!!

Off You Go

Titeln allena kunde ju ha (miss)uppfattats som ett avståndstagande gentemot även mig men, min rocktinnitus fattade bara att det var en: genreöverskridande BALLAD à la überklassisk!
Jag öste redan då beröm & cyberkramar till Angelica p.g.a. hennes sätt att, både röst-och textmässigt, hantera/tolka & leverera den känsla av övergivenhet som alla/många andra försöker att beskriva men få lyckas…
Nu, var Jag lite fast i dyngan…
Steg #2 blev:

Walk Me Home

som var lite mer trad. country, om än balladish men, med ett sydsvenskt ”southern” slow sväng/groove.
Just lärt mig läxan på repeat då Angelica släppte sin 1:a egna låt på svenska ”ensam kvar”; Angelica på Myspace (bara för lyssning!)
Shit pommes frites! Här stod Jag kvar & hon forcerade vidare/framåt! Ville hänga med men blev bara impad i/av bara farten. Nytt ansikte & Nya mål! Min (bak)läxa: röst & känsla funkar oavsett genre/språk.
2 sidor av samma fejs so far… (swengelska med en mening)
Då, dök ännu ett Angelica project upp:

Introducing MÄBE, Västra Götalands Pimme Thåström med den rasande vackra *ful-Rågstens rösten* ihop med den väna Angelica. Hur i HelVete..? No problems! Bara ännu en ny sida av frk. Redlund. Istf rootcountry fick Jag ett gäng mänskligt maniska, svarta duetter/mörka dueller med en smärtsam påminnelse om en mindre vacker s.k. idyll. (Schweden)

När vi ändå är Germanska i tal & ton: Alldeles nyss, nåddes Jag av den glada? nyheten att Angelica, efter 46 år i exil, återvänder till Svedala med bandet som sopat Autobahn med Scorpions fäder & Bert Wunderlich sedan 1962.
Ut ur garderoben kommer nu, av en händelse, Angelica med 3 ”gamla” väninnor & levererar ngt rätt oväntat för de yngre men, mkt efterlängtat för oss i rullatoråldern; Siwan-und-Lill-popmuzak à la Deutsche Bratwurst aus den Autobahn! Damorkeztern habt jetzt einmal macht unsere Mutters? Eingestört wie ”crazy” wobblers !!! (Väntar med skräckslagen iver på steg 4…

Länkar:

Angelica’s hemsida
Angelica på Myspace
Angelica & Mäbe på Myspace
Damorkeztern på Myspace

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •