Popular Tags:

Emerald Park – ”Wolf”

21 maj, 2015 at 6:03 e m

Wolf

Emerald Park släpper ytterligare en låt idag från deras kommande album ”GO!GO!GO!”, som släpps den 23:e juni. Denna drömskt behagliga låt heter ”Wolf” och fortsätter med deras idé om att pussla ihop indie med electropop-delar. Själva skriver de att det var ett försök att mixa Ultravox sound med Primal Scream. Videon nedan är inspelad av spanske filmaren Javier Sobremazas under en roadtrip från Spanien till Mongoliet.

Emerald Park på Facebook - på Spotify - på Wimp - på Bandcamp

  • Share on Tumblr

Polar Bear & King – ”Grown”

21 maj, 2015 at 2:43 e m

Polar Bear & King

I tisdags släppte duon Polar Bear & King sin tredje singel, den vackra balladen ”Grown”. De skriver om låten: ”…a song about being thrown into adulthood and being forced to put oneself second, about being present to the most important people in your life.”

Polar Bear & King på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

ÆRHEART – ”Haunt Me Tonight”

21 maj, 2015 at 1:47 e m

ÆRHEART

Jonas Linngård har vi mött förut här, både i duon Kids och i hans soloprojekt Kontroll. Nu har han lanserat ett nytt soloäventyr som han kallar för ÆRHEART. Först singeln är släppt, ”Haunt Me Tonight”, med en drömsk indierock som ger mig lite känsla av stämningen från The Mary Onettes musik.

ÆRHEART på Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

Heart/Dancer – ”Outro (Entry Code, Dial Tone)”

15 maj, 2015 at 4:04 e m

Heart/Dancer

Letar du efter ett soundtrack till kommande sommardagar med dagdrömmande i solen, långsamt förbipasserande moln och svalor som far omkring som lågt avfyrade projektiler i skymningen, så kan Göteborgsduon Heart/Dancers nya singel ”Outro (Entry Code, Dial Tone)” vara ett alternativ. Det är ett stycke lättsam, drömsk, melodisk electropop med en charmig indiekänsla där de båda duomedlemmarna, Linnéa Atieno och Joakim Buddee, båda bidrar med sina stämmor.

Heart/Dancer på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

The Legends – ”Keep Him”

13 maj, 2015 at 9:25 e m

The Legends

Det är lätt att blir imponerad av Johan Angergårds kreativitet. Acid HouseKings, Club 8, Eternal Death, Pallers och nu en ny platta på gång med The Legends, hans soloprojekt. Den nya plattan heter ”It’s Love” och släpps den 30:e juni och här kan du höra det första smakprovet i form av singeln ”Keep Him”. Det är en varm electropop-låt som han sjunger själv, en låt som känns naken och intim och de lätta gitarrerna ger en lite somrig känsla.

The Legends på Spotify

  • Share on Tumblr

free tracking