Popular Tags:

Laakso – ”So Happy, So Sad”

5 februari, 2016 at 5:56 e m

Laakso

Förra året gjorde Laakso med Markus Krunegård i spetsen comeback efter ett antal års frånvaro. På väg mot sitt femte album stormar de nu vidare med singel nummer två, ”So Happy, So Sad”, en riktigt bra låt som andas svensk melodisk indiepop på långt håll. Det är ett härligt lätt, luftigt indiesound med stänk av soul, en låt som sätter sig i första lyssningen. Blir glad av den här låten. Albumet ”Grateful Dead” släpps den 22:e april.

Laaksos på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Popeskapader

29 januari, 2016 at 5:03 e m
Victoria + Jean

Victoria + Jean

3 Cutting Principles – ”Break aWay”

Nicaolai Dunger, Manne von Ahn Öberg och Jonas Nyström släpper idag sin debutsingel för sitt nya projekt 3 Cutting Principles. De bjuder på alternativ pop med ett orkestralt arrangemang, som de beskriver som ett soundtrack till norrsken.

3 Cutting Principles på Facebookpå Spotifypå Apple Music

 

Moodblanc – ”Good Things In Life”

Duon Moodblanc släpper singeln ”Good Things In Life” och passar samtidigt på att ge ut ett album, ”Faith” med alla delarna i deras serie av singlar. Berättelsen startade i St Tropez avslutas i Rom, skriver de. Är detta möjligen sista kapitlet i historien?

Moodblancs på Facebookpå Spotifypå Apple Music

 

Sofia Thelin – ”Det är en cirkus alltihop”

Imorgon lördag har Sofia Thelin releasefest för sitt tredje album ”Kärlekssång till alla bortgömda trosor” på Victoriateatern i Malmö. Som en aptitretare har hon släppt en video till ett av spåren, ”Det är en cirkus alltihop”. Det är en varm och intim chansoninspirerad kabaretpop av bästa märke. Videon är skapad av Mohave Media.

Sofia Thelin på Facebookpå Spotifypå Apple Music

 

Victoria + Jean – ”Härligt Sverige”

Den svenska-belgiska duo Victoria + Jean har släppt en aptitretare till sitt album ”Divine Love”, som kommer ut i april. ”Härligt Sverige heter den och kommer med en video signerad Corentin Kopp. Det är fängslande, experimentell pop med en stark avslutning.

Victoria + Jean på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Instrumentala äventyrare – Per Störby Jutbring, Conny Olivetti och Interzone Inc

27 januari, 2016 at 6:58 e m
Per Störby Jutbring

Per Störby Jutbring

Per Störby Jutbring – ”Dance of the Diaper Fairy”

Det är lätt att bli imponerad över Per Störby Jutbrings mångsidighet. Det känns nästan lättare att räkna upp det han inte har gett sig på i musikvärlden. Jag skrev senast om hans underbara filmlåt ”Tomorrow” i höstas, men här tänkte jag presentera ett album han släppte redan förra våren,  ”Dance of the Diaper Fairy”.

Han skriver att det är vid pianot han känner sig mest bekväm, och det märks på den här plattan som han har spelat in mestadels helt solo vid tangenterna. Han har en högst egen touch på dessa och har här skapat en vacker och intim session där han blandar minimalistiska melodiösa låtar med fri improvisation och även några underbara triosamarbeten där han får sällskap av Johanna Dahl på cello och Malin My Wall på violin. Här är några låtar:

Per Störby Jutbring på Facebook - på Spotify - på Apple Music

 

Conny Olivetti – ”Klangwelt / 2016″

Även om teman och musik skiftar från album till album så känns stämningen igen i Conny Olivettis musik. Här på det senaste albumet ”Klangwelt / 2016″ i en mörk, futuristisk atmosfär där han karaktäristiskt låter röstsamplingar färga och kommentera ämnet ifråga. Denna gång blir plattan en kommentar till världen idag, som jag tolkar det, om mänskliga rättigheter och om de egentliga hoten som finns.

Conny Olivettis hemsida - på Bandcamp

 

Interzone Inc – ”Stories”

Över till en annan kreativ electronica-äventyre, Interzone Inc. Han släppte plattan ”Stories” strax innan jul, ett njutbart album där han blandar beatdrivna alster, som ger mig lite vibbar av gamla electronicahjältar som t.ex. Vangelis, med suggestiva ambienta ljudlandskap. Här är två smakprov:

Interzone Incs hemsida - på Facebook - på Spotify - på Apple Music - på Bandcamp

  • Share on Tumblr

Sköna melodier från The Echo Field, Roadside Member & the Crouch och Micael Matias

26 januari, 2016 at 5:47 e m
The Echo Field

The Echo Field

The Echo Field – ”The Echo Field” EP

Bakom The Echo Field hittar vi Tomas Hellberg och Niklas Mellberg, vilka på sin debut-EP i höstas fick hjälp av Billy Cervin (Side Effects) på gitarr och Oskar Nylén på bas. De fyra låtarna utstrålar glad, melodistark powerpop med en anda av 60-tal. Här finns gott om analog värme, tidstypiska harmonier, arrangemang och körer som minner om den tiden. Det ska ändå inte tas helt för en retroplatta utan här finns en fräsch egen touch och andra senare popreferenser både från 70-tal och senare som lyser igenom. En debut-EP som ger mersmak.

The Echo Field på Facebookpå Spotifypå Apple Music

Roadside Member and the Crouch – ”Somehow Psychadelic” EP

Här är ytterligare en utmärkt EP som släpptes i höstas. Det är Roadside and the Crouchs tredje EP och de visar upp en underbar folkrock och Americana, med en drös av smittande melodier och en förträfflig sång från Billy Lantz.

Roadside Member and the Crouchs hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

Micael Matias – ”Stockholm Syndrome”

Micael Matias är en singer/songwriter från Jönköping som hittills har släppt en serie singlar, varav denna, ”Stockholm Syndrome” kom ut för ett par månader sedan. Han har en riktig skön baryton-röst som får leva ut i folkinspirerad rock med bra melodier. Jag passar på att ta med en tidigare singel också, ”When the Winter Turns Into Summer”.

Micael Matias på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Magnus Bergman & Saga Björling – ”Natten”

11 januari, 2016 at 4:44 e m

Bergman & Björling

Idag öppnar jag bloggen för säsongen. Det blev en tung start med ett chockartat besked imorse om David Bowies bortgång. Det är en artist vars musik har hängt med mig genom livet och som hade en oerhört stor betydelse för mig som identitetssökande tonåring. Ett ljus i mörkret på många sätt och vis.

Det här inlägget ska dock handla om Magnus Bergmans och Saga Björlings nya låt ”Natten” som har premiär idag. Jag berättade om projektet för en månad sedan då de presenterade den första delen av den mer än 13 minuter långa låten. Det är ett verk i tre delar, som blir till en vandring genom världens mörker med lyktan i handen, ivrigt sökande efter utgången. Det är mäktigt och oerhört vackert när Magnus trygga stämma förenas med Sagas underbara, ljust klingande sång.

Som jag berättade tidigare består låtprojektet också av en video, som har skapats av filmarna på Anno 800 i Falun. De fick fria händer att skapa en visuell upplevelse av låten, vilket resulterade i denna kreativa film, ett animerat tankekollage som tar dig genom låten på en tur som Magnus beskriver som ”Vandring i natten. Hud mot hårt regn. Långt bort ekar skratten. Det känns tomt. Här i väntan på dagen, bland oro och kval. Vill inte tro att klockan är slagen. Att det finns hopp.”

Magnus Bergman på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking