Popular Tags:

Siri Karlsson – ”När mörkret faller”

21 november, 2014 at 4:14 e m

Siri Karlsson

Namnet till trots så är Siri Karlsson en duo, Maria Arnqvist & Cecilia Österholm, som tillsammans gästande musiker experimenterar med framför allt folkmusik. Ett nytt album, ”Lost Colony”, är på gång till februari nästa år och de skriver att de där sakta har börjat lämna folken för att närma sig en blandning av drone, psykedelia och progg som minner om hemsökta skogar och döda träsk. Ett första prov på det är låten ”När mörkret faller”, en låt som inleds med en förförisk stämning med en mantraliknande upprepning för att sedan glida över i en bländande vacker folkjazz och som avslutas i ett ljudinferno. Videon är regisserad av Anna Erlandsson and Staffan Erlandsson med bakgrund och animering skapade av Victoria Ercin.

Siri Karlssons hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Last Lynx – ”Get Up”

20 november, 2014 at 5:36 e m

Last Lynx

Last Lynx har precis släppt en fantastiskt bra EP med deras egna drömska indiepop, ”Rifts”,  där vi har kunnat höra de flesta låtarna tidigare. Här är ytterligare en låt från EP:n, ”Get Up”:

Last Lynx på Facebook på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Billy Momo – ”I’ve Got You”

20 november, 2014 at 3:42 e m

Billy Momo

Bandet Billy Momo släppte förra veckan sin nya singel ”I’ve Got You”, vilken också förebådar deras kommande album ”Drunktalk”. Det är en laidback pop-låt med bra driv och en skönt längtansfull stämning, en låt som man sugs in i och som gjord för att gå på repeat. Billy Momo startades 2007 av duon Tomas Juto och Oskar Hovell, två musiker som tidigare har arbetat med band som tex PH3, Eskobar, Neneh Cherrys Cirkus, och som på scenen ställer upp med ett sjumannaband. Tidigare har de gett ut albumet ”Ordinary Men”.
Den 26:e november bjuder de in till singelreleasespelning på Debaser Strand/Bar Brooklyn i Stockholm.

Billy Momo på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Maymouth – ”For the Rush”

19 november, 2014 at 6:34 e m

Maymouth

För ett år sedan splittrades tråkigt nog indierock-bandet Sonjagon. För de som saknar bandet finns nu nytt hopp i och med att två av medlemmarna, Jacob Stenberg och Hugo Johansson, har ett nytt projekt igång som de kallar Maymouth. Första singeln, ”For the Rush”, släpptes nyligen och ger definitivt mersmak.
Jag ska tillägga också att den tredje Sonjagon-medlemmen, Jacob Douglas, sedan tidigare har släppt en soloplatta, vilken jag hoppas kunna återkomma till.

Maymouth på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Lejonsläktet – ”Två”

19 november, 2014 at 5:08 e m

Lejonsläktet

Duon Lejonsläktet, Alexander Eldefors och Volter Hagman, är tillbaka med mer folkpsykedelia på singeln ”Två”. Den innehåller de två låtarna ”Väderkvarn” och ”Trygghetens rus”, vilka också närmar sig sjuttiotalsproggen än mer än de tidigare låtarna.

Lejonsläktet på Facebook

  • Share on Tumblr

free tracking