Popular Tags:

IIIII – ”People”

27 november, 2014 at 6:02 e m

IIIII

Här är ytterligare en debutsingel, denna gång från bandet IIIII (uttalas/tolkas som ”Lines”). Låten ”People” andas radioelectropop-hit lång väg törs jag säga, och det blir inte sämre heller av att de får besök av Adele Kosman (For BDK) på sång:

IIIII på Facebook

  • Share on Tumblr

Holy – ”Golden Fog”

27 november, 2014 at 5:10 e m

Holy

Holy heter ett projekt startat av Hannes Ferm från Umeå. För några dagar sedan visade han upp titellåten ”Golden Fog” från den kommande debut EP:n. Det är två minuters härlig garage-psykadelia med reverb och skärande gitarrsound som hämtat från 60-talsorginalen. Debut-EP:n släpps den 10:e december.

Holy på Facebook

  • Share on Tumblr

Dagfest – ”Back to the Streets”

27 november, 2014 at 4:13 e m

Dagfest

Electronicaduon Dagfest har släppt denna funkiga låt ”Back to the Streets”, som en lyckad date mellan modern electronica och 70-talsfunk. Om sig själva skriver de ”Dagfest is what happens when a techno DJ and a vinyl addicted record shop worker get together and make music.”

Dagfest på Facebookpå Soundcloud

  • Share on Tumblr

Moodblanc – ”Friday Night”

27 november, 2014 at 2:57 e m

Moodblanc

Duon Moodblanc, Magnus Dahlöf och Kenneth Jovinder, har nu kommit fram till det åttonde kapitlet i sin pågående berättelse, som du kan följa på deras hemsida. ”Friday Night” heter det och de kopplar där på hela discocharmen med stråkar, funkiga riff och ”let’s go dancing”-körer, moodblanc-style.

Moodblancs hemsidapå Facebook - på Spotifypå Wimppå Soundcloud

  • Share on Tumblr

The Grand Minnows – ”Diamond Man”

27 november, 2014 at 1:59 e m

The Grand Minnows

The Grand Minnows, som jag skrev om i början av året har nu följt upp med en ny EP, ”Diamond Man”, med tre låtar. De skriver att de har velat få fram ett rockigare sound med mer fart, men som ändå är lättlyssnat. Och det tycker jag de har lyckats riktigt bra med. Det river mer om gitarrerna, det känns mer rakt på med mer energi och de rör sig mer in i postgrungen, samtidigt som de spinner vidare på sin känsla för catchiga melodier. Är du i Kalmar på lördag 29/11 kan du få se dem på Witten där de spelar tillsammans med Truckfighters.

The Grand Minnows hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking