Popular Tags:

Boeoes Kaelstigen – ”Overcomes Love, Time & Space”

2 juli, 2015 at 4:07 e m

Boeoes Kaelstigen

I maj kom electronica-duon Boeoes Kaelstigen ut med sitt nya album ”Overcomes Love, Time & Space”. Vi har tidigare kunnat njuta av en rad förträffliga electropop-låtar från duon där de bland annat har samarbetat med Name The Pet och Vanbot. Dessa låtar kompletteras här med fler starka hits där också Asha Ali bidrar med sång på ett spår. Dessutom får vi njuta mer av deras instrumentala, drömska rymdfärder i ett vackert, färgsprakande universum. Intressant är att de också har skapat en podcast i fyra delar där de spelar upp alla låtarna och berättar om inspirationer och anekdoter runt låtarna.

Boeoes Kaelstigen på Facebook - på Spotify - på Wimp - på Soundcloud

  • Share on Tumblr

I Don’t Speak French – ”Shiny Metal Paper Bills”

1 juli, 2015 at 5:42 e m

I Don't Speak French

I Don’t Speak French kom ut med en ny singel förra månaden, som vi såklart inte får missa. ”Shiny Metal Paper Bills” heter den, en soul-funkig historia med T. Rex-vibbar.

I Don’t Speak Frenchs hemsida - på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Supersci – ”Entropy”

1 juli, 2015 at 2:44 e m

Supersci

Efter ett par månader med en lägre frekvens av inlägg, försöker jag komma ikapp här på bloggen. Jag inleder dagen med ett av de bästa svenska hiphop-albumen jag har hört på länge. Det är Sundsvalls-gruppen Supersci som kom ut med plattan ”Entropy” i april, en platta som förtjänar en plats i rampljuset.

Det är ett temaalbum som intressant nog kretsar kring det fysikaliska begreppet entropi, ett mått på oordningen i ett system, och på den sats som säger att oordningen i universum alltid ökar. Detta vänder och vrider de på på olika sätt, fyndigt, lekfullt, eftertänksamt. De backas upp av huvudsakligen electronica som är både catchig, kreativ och varierande. De ser till att förankra musiken i nordiska stämningar, men drar sig inte för att ge sig ut i världsmusiken i form av både latino- och afrikanska rytmer. En rad väl valda artister gör dem också sällskap på albumet och du hör Kristin Amparo, Cleo, 7evenThirty, Isabel Neib och Rapper kC. Smaka på tre av spåren från en imponerande bra platta.

Superscis hemsida - på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Tentakel

30 juni, 2015 at 5:08 e m

Tentakel

Pontus Torstensson är en trummis som har varit involverad i en rad projekt. Vi har bland annat kunnat höra honom här förut i bandet Echodeck ett par gånger. Under våren kom han ut med ett nytt soloprojekt som han kallar för Tentakel och där han släppte det första albumet via kassettbolaget Zeon Light.

”Kosmisk elektronisk krautdisco med ambienta element”, skriver han om sin musik. Det funkar som en bra beskrivning, men det döljer lite hur varierad musiken ändå är på plattan. Han rör sig från NIN-hårda industripumpande synthar till jazzsmekande alster till ambienta miljöer. De pulserande rytmerna är dock det som håller ihop albumet och återkommer i de flesta spåren, plus de mörka, retrodoftande rummen som ljuder av psykedelia, krautrock, tysk synthpop, techno och mycket annat. Ja, och sen space-ljuden såklart, de finns där och föser in mig Månbas Alfa-laboratoriet titt som tätt. Och lika väl som på retrodiscot så skulle den här musiken fungera bra som filmmusik till en rymdopera.

Läs om andra som har skrivit om Tentakel på Fria Tidningar, på Throw me away, på Soundofmusic.

Tentakel på Facebookpå Spotifypå Bandcamp

  • Share on Tumblr

Håkan Lidbo och Stefan Klaverdal – ”Contemporary Composers play Love ballads vol. 1″

30 juni, 2015 at 1:05 e m

Stefan Klaverdal och Håkan Lidbo

De båda tonsättarna och ljudkonstnärerna Stefan Klaverdal och Håkan Lidbo har slagit sina båda kloka musikhuvuden ihop och skapat albumet ”Contemporary Composers play Love ballads vol. 1″. Här tar de sig an några av de största kärleksballaderna från 80-90-talet, ballader som får en helt annan skepnad och betydelse.

De skriver att de båda har en fascination för dålig smak och de kulturella koderna som markerar gränserna för fin- och fulkultur. Här vill de se om de kan destillera fram droppar av svärta eller konstnärligt djup i dessa klassiker som vi har hört så många gånger förut. De utgår helt från originalinspelningarna som de tidssträcker, hackar sönder, destillerar fram, lägger på effekter till, ja, på många sätt förvandlar till något helt annat. Och visst blir låtarna intressanta igen. När de lyckas som bäst extraherar de fram utmärkande egenskaper från låtarna, som sedan omvandlas till en helt ny typ av stämning. Här är två av favoriterna där först Bryan Adams kärleksförklaring kanske inte längre låter helt oskyldig, och sedan Whitneys Houstons långa toner som blir smått kusliga. Lyssna på resten av låtarna på deras Soundcloud-sida.

Stefan Klaverdals hemsidapå Facebookpå Spotify

Håkan Lidbos hemsidapå Spotify

  • Share on Tumblr

free tracking