Popular Tags:

Dandan – ”Secrets”

22 oktober, 2014 at 4:35 e m

Dandan

Dandan har vi tidigare kunnat se köra och skaka tamburin bakom artister som tex Simon Norrsveden, Fou de Toi och The Fiery Piano. I våras bestämde han sig för att ställa sig längst fram istället och gav ut sin debutsingel ”Secrets”, producerad av ingen mindre än Faråker. Fler singlar utlovas under året.
Jag passar dessutom på att ta med ett par remixer på låten gjorda av Thunberg respektive Dream Lake. Båda dessa artister har jag skrivit om tidigare när Thunberg gjorde en remix av just Dream Lakes låt ”Try”.

Dandans sajtpå Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

Flip Lion

22 oktober, 2014 at 3:46 e m

Flip Lion ska det handla om nu. Bakom detta nick döljer sig Carl Ågren från Malmö, en producent som inspireras av hiphop, trap, dubstep och basmusik i allmänhet. Här är ett par spår som visar upp hans experimentella och gränstänjande electronica:

Flip Lion på Facebookpå Soundcloud

  • Share on Tumblr

Veronica Keding – ”Don’t Ever Follow Me”

22 oktober, 2014 at 11:29 f m

Veronica Keding

Här är en ny singel från Veronica Keding. ”Don’t Ever Follow Me” är electropop med sikte på dansgolvet där Veronica inspirerades av filmen ”The Girl With the Dragon Tatoo” när hon skrev texten. ”The song is about empowering and strengthen women with low self-esteem”.

Veronica Kedings sajtpå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Anyone for tennis – ”Welcome Midlife Christ”

21 oktober, 2014 at 3:42 e m

Anyone for tennis

De tog god tid på sig för att leverera sitt debutalbum. Efter att ha släppt några förträffliga smakprov under ett par års tid, släppte Anyone for tennis plattan ”Welcome Midlife Christ” i slutet på sommaren. Hela 14 låtar bjuder de på, vilket tycks mycket för ett album, men som jag känner fungerar alldeles utmärkt för bandet. Det ger dem utrymme både att fortsätta briljera med sin energistinna, amerikanskt ljudande rock och samtidigt  sticka iväg åt lite andra håll som tex grymt snygga pop-ballader, blues och akustiska alster. Lägger man här till en utsökt melodikänsla och självklart också Martin Norströms pipa så får vi ett ett album som väl motsvarar de höga förväntningar jag hade och mer därtill. Jag kan inte låta bli att spela ”Everything Is Falling Down” igen, så här är fyra låtar från plattan:

Anyone for tennis hemsida - på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Simple Broken Boy – ”No Need to Run”

21 oktober, 2014 at 8:54 f m

Simple Broken Boy

Simple Broken Boy är en trio med sångaren Magnus Dahlberg i spetsen. Magnus, som tidigare sjöng i bandet Sons of Sam, berättar Simple Broken Boys föddes ur en depression och en följande 2 år lång skrivkramp. Debutsingeln kom ut i våras och visar upp en finstämd pop uppbackad av stråkarr och akustiska gitarrer. Tydligen arbetar de på ett album, men jag vet ännu inte hur planerna ser ut för det. Här är den ena låten från två-spårssingeln, ”No Need to Run”:

Simple Broken Boy på Facebookpå Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking