Popular Tags:

Astro Tan – ”Whiskey + Water”

24 november, 2015 at 6:07 e m

Astro Tan

Astro Tan, en trio från Portland, Oregon, släppte nyligen denna fascinerande singel, ”Whiskey + Water”. De berättar att de har experimenterat med inspelningen på flera olika sätt för att få till den rätta stämningen med mörker och exotiska känslor. Bland annat har de spelat in sig själva i stora grottliknande utrymmen och mixat det med de isolerade instrumentkanalerna. Det är hursomhelst en speciell atmosfär de manar fram, mörkt utan att vara skrämmande, mystiskt men ändå med en avslappnad värme i botten. Det är psykedelia med en exotiskt avslappnad känsla i sig som får mig att tänka på David Sylvain och hans Japan. Vill du höra mer av bandet kan jag rekommendera plattan ”Soma” som de släppte förra året.

Astro Tan på Facebookpå Spotifypå Apple Musicpå Bandcamp

  • Share on Tumblr

Neiked – ”Cowboy” feat. Thomas Stenström

23 november, 2015 at 6:43 e m

Neiked

Producenten Victor Rådström har tidigare kunnat ses bakom artister som Miriam Bryant och Elin Bergman. Nu har han lanserat ett eget projekt som han kallar för Neiked, ett projekt där han framöver kommer att gästas av både svenska och internationella artister.

Först ut är låten ”Cowboy” och Thomas Stenström. Låten passar Thomas som handen i handsken och är en härlig, upplyftande mix med både organisk och elektronisk känsla där en funkaktig djup bas samsas med ett smittande dämpat gitarriff, sitar-slingor, barnkörer och handklapp.
Nästa installation är utlovat till i början av december.

Neiked på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Deer – ”Your Thoughts”

23 november, 2015 at 6:26 e m

Deer

Julia Thomasdotter har ett soloprojekt som hon kallar för Deer. Tidigare i år släppte hon singeln ”Your Thoughts” som jag tänkte visa upp här. Det är en folkdoftande låt med tunga pukslag, akustisk gitarr och röstharmonier som håller mig klistrad vid högtalarna låten igenom, trots ganska små variationer under låtens 5 minuter. Ja, de kommer i en catchig refräng, men det är också en smått hypnotiserande låt som tål att snurras många gånger.

Vill du se Julia live och råkar vara i Stockholm den 1 december kan du se henne samma kväll på Klubb Shangri-La på Hornhuset.

Deer på Facebook

  • Share on Tumblr

Alex Vargas – ”Giving Up the Ghost”

12 november, 2015 at 7:45 e m

Alex Vargas

Dansk-brittiske Alex Vargas är inte bara en imponerande soulfärgad sångare, utan också en kreativ producent och låtskrivare, vilket han visar upp på sin senaste singel ”Giving Up the Ghost”. Jag kan inte låta bli att ta med hans singel från förra året också, ”Till Forever Runs Out”, en betydligt lugnare låt som visar upp en annan sida av hans sköna mix av electropop, soul och R&B.

Alex Vargas’ hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Orange Red – ”Ocean” EP

12 november, 2015 at 6:16 e m

Orange Red

Orange Red är Göteborgs-musikern Jonas Love Williamssons soloprojekt. I oktober gav han ut sin debut-EP ”Ocean” via den franska etiketten Scandinavian Crush. Inspirerad av 90-talets shoegaze och ambient-musik från bland annat Brian Eno och Angelo Badalamenti har han skapat vackra ljudlandskap med låtar som vandrar längs gränsen mellan melodisk synthpop och stämningskapande ljudmiljöer. Rent klingande gitarrfigurer och drömska, distanserade röster bäddas in i glittrande vackra, retroljudande synthmattor till elektroniska beats, men han ger sig gärna iväg på avstickare från detta tema på denna varierade platta. Här är ett par låtar från EP:n.

Orange Red på Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking