Popular Tags:

Lars Bröndum – ”Fallout” album

10 augusti, 2016 at 5:06 e m

En droneklang i dur öppnar albumet ”Fallout” och gör mig genast nyfiken. Skivan blir snart än mer intressant med rytmiska glitch-inslag och annat, men Lars Bröndums musik är på sätt och vis svår att beskriva eller kategorisera. Den  har ett djup men är samtidigt ganska lätt att lyssna på trots att det är frågan om drone, noise och glitch, liksom klassisk eam. Musiken innehåller också några element som jag uppfattar som blinkningar till 1960-talets ljudvärld. Man kanske blir avskräckt av att låtarna är ganska långa, men man har allt att vinna på att försöka ta sig igenom dem, för rätt var det är så öppnas nya världar.

Target You

Double Helix Staircase

Lars Bröndums hemsidapå Twitterpå Facebook - på Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Dumdum Score – ”Audio Sheep”

11 juli, 2016 at 4:21 e m

Dumdum Score

Experimentellt 80-tal från Newcastle möter 2016 i ett egensamplat nygammalt material. Brittiska duon Dumdum Score, Cristopher Simpson och Michael Fielding, var aldrig riktigt nöjda med utfallet av 80-talsalbumet och har samplat sina egna låtar och arbetat om det till ett album som andas såväl 80-talssynt och tape-loopar som ett komplext överlagrat innehåll som känns betydligt mer 2016 än 1987 då originalalbumet släpptes. Känslan är något metalliskt och ödsligt men är också musik med någon slags svart humor. Det är både spår med sång och röster, ibland tydligt, ibland mycket otydligt och dessutom flera helt ljudbaserade spår.

Dumdum Score har enligt egen utsago försökt göra en surrealistisk musik med kopplingar till olika populära strömningar inom konst och menar att man rör sig i en kollision mellan det medvetna och omedvetna. Kolla gärna in associerad konst och videor på deras hemsida och Youtube!

Swells and flows

Heads of tulips

Dumdum Scores hemsida - på Twitter - på Bandcamp

  • Share on Tumblr

Fredrik Hagstedt/Duo Gelland – ”Sinfonia per due violini”

7 juli, 2016 at 4:13 e m

Musik för två violiner. Fredrik Hagstedts ”Sinfonia per due violini” är ett monumentalverk på 44 minuter skrivet direkt till de två violinisterna i Duo Gelland (musikerna är egentligen värda mycket mer uppmärksamhet än så här), tänkt att spelas i ett sträck. Det är musik som pockar på uppmärksamhet, utan att vara påträngande, det rör sig mellan ett romantisk-expressionistiskt uttryck och något som jag uppfattar som folkmusikdrag. Det imponerande och storslaget, men också helt klart musik man vill lyssna på.

”Sinfonia…” har också gjorts i kombination med andra konstnärliga uttryckssätt, vilket inte är så konstigt eftersom det skrevs baserat på ett filmmanus av Johannes Nyholm. Du får smakprov på det i filmen nedan som är gjord av Keyvan Haghighi.

Duo Gelland och Fredrik Hagstedt har samarbetat flera gånger i olika projekt, men Sinfonian är ett av de mer omfattande.

Fredrik Hagstedts hemsida - Duo Gellands hemsida - på Facebook

Sinfonia per due violini på CD - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Death Team – ”Death Team Loves You” EP

6 juli, 2016 at 5:33 e m

Death Team

Duon Death Team, Mayka Edd och Johan Tilli, har kommit ut med sin debut-EP, ”Death Team Loves You”, som du kan lyssna på några spår från här nedan. Det är en oemotståndlig samling electropop-låtar där de blandar friskt bland sin palett av naiv uppkäftighet, lekfullhet, humor och uppriktighet. Du kan le åt bilderna de målar upp eller bara svepas med i dans utan att tänka på nåt. De krånglar inte till det, och melodikrokarna och ljuden känns ofta igen, men ändå låter de som ingen annan.

Death Teams hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Ismael – ”Lukas”

30 juni, 2016 at 3:52 e m

Ismael

Trion Ismael har nyligen släppt låten ”Lukas” tillsammans med en video, en låt de beskriver som en hetsig pridepop-låt om att tillsammans med en annan människa hitta en ny utväg. Låten är hämtad från deras album ”Som om jag vaknar nu”, som de släppte i början på året.

Plattan är något av de bästa jag har hört hittills med bandet, så jag tänkte slå ett slag för den också med ytterligare en låt här nedan. De behärskar utrymmet mellan postpunkig svensk 80-talsrock och storslagen indiepop med svävande gitarrharmonier, ett utrymme de fyller med allvar och svärta i texter som hittar egna vinklar på de frågor vi brottas med idag om vår humanism.

Ismaels på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking