Popular Tags:

Twiggy Frostbite – ”TWF”

23 april, 2015 at 6:01 e m

Twiggy Frostbite

Det var några år sedan jag skrev om Twiggy Frostbite. Då medlemmarna har varit upptagna i andra projekt har bandet legat i träda, men efter att de i slutet på 2013 ha fått en inbjudan från en festival i Hongkong att uppträda där som en av två utvalda internationella akter, väcktes bandet till liv igen. Efter festivalspelningen 2014 satte de så igång med att spela in sitt andra album, ”TWF”.

Plattan kom ut i början av detta år och trion Elin Lindfors, Anna-Karin Berglund och Emma Sjöberg hade nu också kompletterats med den nya medlemmen Sofia Stolpe. Tillsammans med Kristofer Jönson (Jeniferever) har de skapat ett gnistrande vackert album med melankolisk, drömmande folkinspirerad pop. Jag älskar den här spännvidden från det skört vackra, personifierat av Elin Lindfors magiska röst, till det storslagna, kraftfulla och dramatiska. Ett album att hänföras av från första till sista låt. Här är tre låtar:

Twiggy Frostbite på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Kastrup – ”Thieves” – video

21 april, 2015 at 4:23 e m

Här är musikvideon till låten ”Thieves” från duon Kastrup.

https://youtu.be/nNaxDSH0DW4

Kastrup på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Billy Momo – ”Drunktalk” – album

21 april, 2015 at 4:06 e m

Billy Momo

Här är smakprov från Billy Momos andra album ”Drunktalk” som kom ut under våren. Duon Tomas Juto och Oskar Hovell, bjuder på hela 15 låtar, och inleder med den förträffliga ”I’ve Got You” som jag skrev om i höstas. De huvudsakliga ingredienserna är pop, blues och amerikansk folkmusik, men det hindrar dem inte från att krydda med annat också som tex Motown-stomp och Balkan-folkmusik. Det blir en varierad, smakfull meny som överlag ger mig en tillbakalutad känsla med ett visst vemod över sig, antingen de nu hämtar detta från de folkliga lagren eller från bluesens blå toner. En mycket bra platta med en högst egen mix. Här är tre spår från plattan:

Billy Momos hemsida –  på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Itsabrightlight – ”Weaken Me”

20 april, 2015 at 4:25 e m

Itsabrightlight

Itsabrightlight heter sångerskan och låtskrivaren Sarah Freys soloprojekt. På fredag släpper hon debutsingeln ”Weaken Me”, en drömsk, minimalistisk electrosoul som hon behärskar med sin mörka, sensuella röst.

Itsabrightlights på Facebook

  • Share on Tumblr

RA – ”Scandinavia”

20 april, 2015 at 2:53 e m

RA

Jag tänkte börja veckan med att pusha för malmöbandet RA:s debutalbum ”Scandinavia” som kom ut i mars. RA utforskar de mörkaste hörnen av postpunken med massiva gitarrer och en olycksbådande stämning. Det här är för dig som inte räds skrikande gitarrer som kastar sig ut ur högtalarna och ibland hotar med kaos och undergång. Här är två låtar från albumet:

RAs hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking