Popular Tags:

Funeral Suits – ”Tree of Life”

4 maj, 2016 at 4:07 e m

Funeral Suits

Den irländska kvartetten Funeral Suits har släppt en stark video till sin senaste låt ”Tree of Life”. Det är de 7 dödssynderna som placeras i moderna finanssammanhang, ett högaktuellt ämne såklart. De har tidigare haft stora framgångar med sina videor, framför allt då med ”Those Friendly People” från 2012, som har lockat miljontals tittare. Det är en häftig låt också, en percussion-tung, dramatisk indieelectronica som nästan känns som en reinkarnation av det tidiga Tears For Fears.

Funeral Suits hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Leoson – ”Surrender”

3 maj, 2016 at 3:08 e m

Leoson

Efter några års tystnad som soloartist, har Stefan Leoson vaknat till liv igen med nya låtar. Han kallar sig nu kort och gott Leoson och har släppt en första singel, som du kan lyssna på här nedan. Det är en dramatisk och bitterljuv historia som växer till en stark rockhymn med smak av artrock, hårdrock och powerpop. Och han har både pipa och produktionsskills så det räcker och blir över för att ro detta i land.

Leoson på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Moment – ”Sorry For You”

3 maj, 2016 at 1:41 e m

Moment

Rasmus Viberg har vi tidigare träffat på som sångare i bandet Hurricane Love. Nu har han slagit sig ihop med kollegorna Joel Strömgren och Jacob Lindvall och bildar trion Moment. Första singeln ”No Matter Who We Are” släpptes för någon månad sedan, och för några dagar sedan var det dags för nästa, ”Sorry For You”. Du hör en snyggt polerad melankolisk pop som de bygger upp till mäktiga, riktigt catchiga refränger.

Moment på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Fou De Toi – ”Only In My Head”

3 maj, 2016 at 12:39 e m

Fou De Toi

Här är en ny singel med Fou De Toi och ytterligare en förändring i deras sound. Den här gången har de skrivit och producerat låten tillsammans med Olle Blomström, aka Faråker. Tydligen är det denna låt som är den första singeln från den kommande EP:n och inte den förra ”Don’t Know What to Do”, som jag trodde då. Här inleder med de med ett lite öppnare sound som drivs på med andan i halsen, bokstavligen. Det hela briserar i en otroligt smittande, fotbollskörsförsedd poprefräng som sätter sig vid första lyssningen, jag lovar.

Fou De Tois hemsida - på Facebook - på Spotify - på Apple Music - på Soundcloud

  • Share on Tumblr

Soil Collectors – ”Tah-Tay Leet’ Kah Lah”

2 maj, 2016 at 5:39 e m

Soil Collectors

Soil Collectors visar sig vara ett mycket beskrivande namn på denna kvartett fritänkande musiker: Hannah Tolf, Jonathan Albrektson, Isabel Sörling och Martin Öhman. De botaniserar djupt ner i den musikaliska myllan hos ursprungsbefolkningar runtom i världen. Från grönländska inuiter, mexikanska indianer eller ökennomader hämtar de rytmer, röster, myter och stämningar som de bygger upp något helt eget från. Rytmiska riter förvandlas till elektroniska, storslagna ljudrymder, mässande röster och rop blandas med harmoniska körer och ambienta landskap färgas av uråldriga kulturer.

Det är musik som är ständigt i rörelse och helt oförutsägbar, och det sistnämnda kommer än mer till uttryck i deras liveframträdanden där de experimenterar och improviserar så att varje show blir en unik skapelse. Det nya albumet ”Tah-Tay Leet’ Kah Lah” liknar inget annat vågar jag lova, och är en fascinerande sammansmälting av världsmusik, konstmusik och pop. Låten här nedan, den vackert mäktiga ”Windbird”, är baserad på en inuitisk sägen. Det är den låt som kommer närmast våra förväntningar om en poplåt, men jag rekommenderar en lyssning på hela albumet för att förstå det jag har försökt beskriva ovan.

Soil Collectors på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking