Popular Tags:

Sanjin – ”Fjärde soluppgången”

20 oktober, 2014 at 4:57 e m

Jag fortsätter dagen på det instrumentala temat. Här är Sanjin med albumet ”Fjärde soluppgången”. Det är ett härligt sjuttiotalsdoftande sound med krautrocksvibbar och retroljudande synthar. Electronican dominerar i varierande experimentella ambient-skapelser, men det bjuds på andra inslag också som tex i den avslutande ”Utan dag utan timme” med sin rock-progressiva touch. Mycket trevlig lyssning rätt igenom.
Sanjin driver också sajten ”Allt för musik”, en mycket läsvärd blogg som handlar om konst, smalare musik och ljudfenomen.

Sanjins hemsidapå Spotifypå Bandcamp

  • Share on Tumblr

Imi Fal – ”Hymn for the Waiting/Sonder”

20 oktober, 2014 at 11:10 f m

Imi Fal

För ett år sedan skrev jag om Imi Fal och hans ambienta, vackra dagdrömmar-musik. Sedan dess har han släppt albumet ”The Man Who Sat Down” och sedan också några fristående spår. På de två senaste ”Hymn for the Waiting” och ”Sonder” har han utvecklat sina ljudlandskap ytterligare, och det känns än mer levande och bildrikt, vackert som gnistrande morgondagg i gryningsljuset. För mig så är detta ett perfekt sätt att starta veckan på, att hitta ett lugn utan att dras med i stressen av allt som måste göras.

Imi Fal on Spotifyon Soundcloudon Bandcamp

  • Share on Tumblr

Ludvigson & Mechanist – ”Intra-Extra”

17 oktober, 2014 at 3:44 e m

Håkan Ludvigson är en i en trio som driver labeln Substream, vilka sedan starten 2004 har gett ut mer än 3000 låtar med artister från hela världen. Han är också musiker själv och släppte i våras sitt andra album, ”Intra-Extra” i samarbete med engelske Mechanist.

Tillsammans skapar de en spännande ljudvärld över 8 spår, i botten ganska varmt och rogivande men också med känslor av mystik, ödslighet och okända världar. Här finns en egen blandning av många element från electronica-världen som ambient, deep house, downbeat, techno och drum & bass. Här är tre av spåren:

Ludvigson på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Nytt från Tkacuk, Le Maine, Anna-Lena Winter och Akaba

15 oktober, 2014 at 5:47 e m
Tkacuk

Tkacuk

Tkacuk – ”Borders & Land”

På sin kommande EP ”Borders & Land” tar Tkacuk upp kampen mot de mörka krafterna av fördomar och hat som sprider sig över Europa. Titellåten här nedan skjuts iväg som den första salvan och visar sig vara en ljust, hoppingivande kampsång och uppmaning om att tvätta bort nationalismens illusioner. Det är lätt att man nynnar med till denna.

Le Maine – ”Daughter of a King”

Le Maine sparar in på krutet i låten ”Daughter of a King”. Det är en en klassisk rockballad med extra allt och exploderar i en refräng av filmepiska proportioner. Och som stöd har de också mörka sagoberättelser som deras musik handlar om och som utgör temat på deras debut-EP ”Arte” som kommer ut snart. Det är en mycket snygg melodi som är tillräckligt unik och catchig, men jag saknar en sak för att låten ska nå ända fram och ge de där behagliga rysningarna mitt i det mest dramatiska. Det är leadsången där de har valt att inte förlita sig på sångerskans pipa utan bädda in denna lite för mycket i körer och dubbningar i just de starkaste partierna. Det är ändå en stark låt, inget snack om det, och det ska bli intressant att höra hur de tar detta vidare på EP:n.

Anna-Lena Winter – ”Raw”

Anna-Lena Winter har fyra album bakom sig med bandet Winter. Nu har hon slagit sig samman med Nationalteater-medlemmarna Håkan Svensson och Håkan Nyberg och skapa sitt första soloalbum ”Raw”. Och det är ett häftigt rått sound på plattan som i viss mån är inspirerat av Black Keys, men där vi tidigare har hört den här insparkat-högtalarmembran-distade gitarren hos tex Pär Edwardsson, vilken också har producerat plattan tillsammans med Håkan Svensson. Det är en mycket varierande platta med låtar som dessa två catchiga melodiska spår här nedan till den den hårt glamrockande ”Everybody Dance” till den vackert minimalistiska ”Tell Me It’s a Lie” och mycket annat roligt att upptäcka på en platta som växer mer och mer.

Akaba – ”94″

Avslutningsvis en låt med duon Akaba, som består av Pineforest Crunch-sångerskan Åsa Carild samt Tobias Ljungkvist från Reminder och Two Times the Trauma. Ett debutalbum ska släppas den 30:e oktober, ”The Rust Within”, och den första singeln därifrån, ”94″, finns ute:

  • Share on Tumblr

Spellistor för september – Spotify, Wimp och Rara

8 oktober, 2014 at 12:01 e m

Här är nya spellistor för Spotify, Wimp och Rara för musiken jag presenterade under september månad. Här är listorna:

Meadowmusic, september 2014 – Spotify

Meadowmusic, september 2014 – Wimp

Meadowmusic, september 2014 – Rara (spellistan återfinns här bland Raras rekommendationer ”De bästa spellistorna”)

  • Share on Tumblr

free tracking