Popular Tags:

Brothers Among Wera

28 januari, 2015 at 5:06 e m

Brothers Among Wera

Här är en för mig ny spännande bekantskap i form  av bandet Brothers Among Wera. De har singeln ”Mammoth” på gång den 16:e februari och efter det deras första fullängdsalbum. De lockar oss med denna vackra stämsång i låten ”All That We Don’t Have” från en liveupptagning, men jag vill även lägga till den strålande singeln ”Silence” från i höstas, med en härlig blandning av pop, Americana och sköna 70-talsljudande bluesrockseskapader. Vill du höra mer så kan du också lyssna på deras debut-EP som släpptes förra året.

Brothers Among Vera på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Rocket Brother – ”Hold On”

28 januari, 2015 at 2:04 e m

Rocket Brother

Rocket Brother består av bröderna Jonatan och Simon, vilka har arbetat ihop sedan 2013 i detta projekt. Tidigare har de släppt EP:n ”Gravity” och singeln ”Someone Like You” och arbetar nu på sin andra EP. Först ut därifrån är låten ”Hold On ”, en låt om att fly från problem från vocoder-liknande sång uppbackat av svepande syntharpeggion. Snyggt!

Rocket Brother på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Sirena – ”Lunar Lights”

28 januari, 2015 at 1:26 e m

Sirena

Här är en ny singel med Sirena, ”Lunar Lights”, en snygg pop-låt, electrodriven och percussiontung, som beskrivs ligga nånstans mellan Tove Lo och Seinabo Sey vilket är bara att hålla med om.

Sirenas på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Navelin – ”Shake It Off”

27 januari, 2015 at 5:20 e m

Navelin

Göteborgsbandet Navelin, som jag skrev om för knappt ett år sedan, är tillbaka med vackert skimrande, storslagen pop på den nya singeln och videon ”Shake It Off”. En ny EP är på gång, vilken ska släppas i slutet på februari.

Navelins hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Mattias Svensson – ”Define Me”

27 januari, 2015 at 2:15 e m

Mattias Svensson

Mattias Svensson, tidigare saxofonist hos bla This Is Head och RebekkaMaria, släpper sin debut-EP den 1:e februari, en platta som heter kort och gott ”EP”. Innan dess får vi ta del av singeln ”Define Me” där han visar upp en riktigt skön electro-soul, kalla det för indie-R’nB om du vill. Ödmjukt, kreativt, naket. Tidigare i höstas släppte han den lite intensivare ”Born Was the Revolution”, en riktigt spännande låt som inte får missas. Inspirationen hämtas från artister som D’Angelo och Tracy Chapman och som medskapare till detta sound har han producenten Martin Johan-Lo.

Mattias Svensson på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking