Popular Tags:

Lokatt – ”Karg” EP

30 november, 2015 at 5:47 e m

Lokatt

Systrarna Johanna och Nina Piroth har gästat oss flera gånger tidigare här med sin folkdoftande indie. Nu har de startat ett nytt projekt som de kallar för Lokatt. Här ger de sig istället in i de elektroniska rymderna, och leker med technobeats, mellotroner och synthar. Debut-EP:n ”Karg” släpptes i fredags och bjuder på tre låtar där de trots den nya ljudmiljön känns igen. Det är naturmystiskt, vemodigt och drömskt men känns ändå helt fräscht i dessa nya, dansanta och suggestiva ljudlandskap. Här är två av spåren:

Lokatt på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Jean Dark – ”I Will Never Let Me Down”

30 november, 2015 at 1:49 e m

Jean Dark

Duon Jean Dark presenterar sig idag med sin första singel, ”I Will Never Let Me Down”. Det är en helt underbar, stillsam ballad med nattlig 80-talsstämning. Duon består av Minna Bolin, som vi tidigare har hört här med Desertsongs, samt Ingela Jansson. De berättar att de släpper låten just idag den 30:e november, som en påminnelse om att inte ge upp kampen om vår framtid på vår planet. För idag inleds också klimatkonferensen i Paris.

Jean Dark på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Astro Tan – ”Whiskey + Water”

24 november, 2015 at 6:07 e m

Astro Tan

Astro Tan, en trio från Portland, Oregon, släppte nyligen denna fascinerande singel, ”Whiskey + Water”. De berättar att de har experimenterat med inspelningen på flera olika sätt för att få till den rätta stämningen med mörker och exotiska känslor. Bland annat har de spelat in sig själva i stora grottliknande utrymmen och mixat det med de isolerade instrumentkanalerna. Det är hursomhelst en speciell atmosfär de manar fram, mörkt utan att vara skrämmande, mystiskt men ändå med en avslappnad värme i botten. Det är psykedelia med en exotiskt avslappnad känsla i sig som får mig att tänka på David Sylvain och hans Japan. Vill du höra mer av bandet kan jag rekommendera plattan ”Soma” som de släppte förra året.

Astro Tan på Facebookpå Spotifypå Apple Musicpå Bandcamp

  • Share on Tumblr

Neiked – ”Cowboy” feat. Thomas Stenström

23 november, 2015 at 6:43 e m

Neiked

Producenten Victor Rådström har tidigare kunnat ses bakom artister som Miriam Bryant och Elin Bergman. Nu har han lanserat ett eget projekt som han kallar för Neiked, ett projekt där han framöver kommer att gästas av både svenska och internationella artister.

Först ut är låten ”Cowboy” och Thomas Stenström. Låten passar Thomas som handen i handsken och är en härlig, upplyftande mix med både organisk och elektronisk känsla där en funkaktig djup bas samsas med ett smittande dämpat gitarriff, sitar-slingor, barnkörer och handklapp.
Nästa installation är utlovat till i början av december.

Neiked på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Deer – ”Your Thoughts”

23 november, 2015 at 6:26 e m

Deer

Julia Thomasdotter har ett soloprojekt som hon kallar för Deer. Tidigare i år släppte hon singeln ”Your Thoughts” som jag tänkte visa upp här. Det är en folkdoftande låt med tunga pukslag, akustisk gitarr och röstharmonier som håller mig klistrad vid högtalarna låten igenom, trots ganska små variationer under låtens 5 minuter. Ja, de kommer i en catchig refräng, men det är också en smått hypnotiserande låt som tål att snurras många gånger.

Vill du se Julia live och råkar vara i Stockholm den 1 december kan du se henne samma kväll på Klubb Shangri-La på Hornhuset.

Deer på Facebook

  • Share on Tumblr

free tracking