Popular Tags:

Lars Henrik Andersson – ”Skaka liv”

18 oktober, 2016 at 6:25 e m

Lars Henrik Andersson

Jag tänkte slå ett slag för Lars Henrik Anderssons album ”Skaka liv” som kom ut tidigare under hösten. Det var ju han som gav oss en pop-låt i 7-takt i början av året och även plattan bjuder på låtar med en rik variation av lekfulla rytmer. Ja, inte bara det, det mesta präglas av fantasi, variation och lekfullhet, i de snygga popmelodierna, i arrangemangen med sina överraskande vändningar och infall och i det fyndiga ordknåpandet som även i de allvarliga stunderna kan få dig att le. Här nedan är två exempel:

Lars Henrik Andersson på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Kriget – ”Out Of The Fire Into The Sun”

18 oktober, 2016 at 3:32 e m

Kriget

Kvartetten Kriget, Christoffer Roth, Gustav Bendt, Per Nordmark och Mattias Franzén (ny medlem), är på väg mot en ny EP, som ska släppas i början på nästa år. De har tidigare kommit ut med tre album samt en EP förra året, ”Fazed”, där de fick besök av Sophia Somajo och Dida. De är ett band som ständigt verkar vara i rörelse, så från förra årets suveräna EP, där de första gången hade med sång på låtarna, så kan vi nog förvänta oss något helt annat nu.

Och det första smakprovet, ”Out Of The Fire Into The Sun”, visar på det också. Det är en låt som kör över mig med punkhamrande trummor, intensivt pumpande bas och saxofoner som sveper in som solvindar över den snabba resan. Jag kan inte låta bli att känna vibbar av psykedelia i stil med tidiga Pink Floyd, typ ”Astronomy Domine” när röster kommer in och mässar titeln. Annars är det svårt att sätta etiketter på deras musik, det är både rock och electronica i symbios med varandra, så det är bara att åka med och känna efter själv. Här finns en spektakulär video också, gjord av Marko Brandobanski, som kan hjälpa till.

Kriget på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Hundmänniska – ”Res dig upp”

17 oktober, 2016 at 5:13 e m

Lovisa

Hundmänniska är Lovisa Thurfjells nya soloprojekt. Hon kommer närmast från punkiga Tiger Bell där hon stod för sång och gitarr. Hon tycker själv att de här nya låtarna är poppigare än det hon har gjort tidigare, men för mig är detta i högsta grad fortfarande rock när jag lyssnar på den första singeln ”Res dig upp”. Och det är en oförställd, naken rock som känns på riktigt när hon klämmer ur de sista svettdropparna i den pådrivande refrängen. Det är musik jag får en energikick av, som sparkar en i röven och  samtidigt gör mig glad. Låten är den första från hennes kommande EP med låtar som alla är på svenska, och med en sån här kanonstart på projektet så får hon gärna släppa den snart.

Hundmänniska på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Shaqdi ft. Zagor – ”Lover”

12 oktober, 2016 at 5:44 e m

shaqdi

Sångerskan och producenten Shaqdi, aka Madeleine Rönnberg, flyttade till London för att utveckla sin musik vidare. Där träffade hon producenten Zagor och tillsammans ägnade de ett år till att arbeta med EP:n ”Lover” vilken kom ut i september. Och det märks för det är en riktigt genomtänkt platta med genomgående starka låtar, perfekt skuren för Shaqdis sensuella och souliga röst. Här har de hittat en egen mix av R&B, hiphop, soul och jazz i en laidback och stundtals förförisk stämning. Det är en bra variation också som håller en på tårna plattan igenom, från catchiga låtar med stråk av 90-tals-R&B till jazzfunkigt flyt och EP:n avslutas med ett läckert hiphop-spår med rapparen Sway på besök. Här är två av mina favoriter.

Shaqdi på Facebookpå Spotifypå Apple Musicpå Bandcamp

Zagors hemsidapå Facebook - på Bandcamp

  • Share on Tumblr

The Legends feat. Maria Usbeck – ”Cocaine”

10 oktober, 2016 at 6:33 e m

The Legends

The Legends, Johan Angergårds soloprojekt, släppte denna suggestiva pärla nyligen. Det är en låt som handlar om vårt eviga behov av bekräftelse, nuförtiden mer aktuellt än nånsin såklart, något som han tar sig an med något som kan beskrivas som en och drömskt rusig electronica-ballad. Gästar gör den equadorianska sångerskan Maria Usbeck, som kommer in som den mänskligt vackra rösten med rader på spanska, men som snart också sveps in i den förföriska dimman.

Tidigare i sommar har The Legends släppt ett par andra singlar och du kan höra den ena, ”Summer In The City (Living Is For Somebody Else)” här nedan. Duettpartnern Maria Usbeck är också aktuell med sitt solodebutalbum ”Amparo”, som släpptes i maj på samma skivbolag (Labrador), och ett exempel på hennes unika stil hittar du här i låten ”Uno de tus ojos”.

The Legends på Spotify - på Apple Music

Maria Usbeck på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking