Popular Tags:

Anti Pony – ”I Go Places”

17 december, 2014 at 4:47 e m

Anti Pony

Duon Anti Pony visade förra månaden upp den 60-talsinfluerade psykadelia-ljudande baksidan ”Cry On the Floor” från sin debutsingel. Igår släppte de singeln i sin helhet och vi kunde då lyssna även på a-spåret ”I Go Places”.  Det är psykadelia och sextiotal, men också en dos med 60-tals-pop och nånstans hör jag också ett eko av Velvet Underground & Nico.

Anti Pony på Facebook

  • Share on Tumblr

Filago & Uzu – ”Glint of Gold”

17 december, 2014 at 3:40 e m

Filago

Svensk-franska bandet Filago har släppt singel ”Glint of Gold” tillsammans med Uzu. Det doftar en del postpunk, men jag tänker kanske än mer på The Church när jag lyssnar. Vacker låt.

Filago på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Delorian – ”Talks”

15 december, 2014 at 6:21 e m

Delorian

Sundsvallsbandet Delorian har nu äntligen följt upp den åttiotals-nostalgiska singeln ”Hide & Seek” från i våras. ”Talks” heter den nya singeln, en duett och en lekfull indiepop-historia med en stark och lite annorlunda uppbyggnad.

Delorians hemsidapå Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

Death Team – ”Fucking Bitches In the Hood” – videopremiär

15 december, 2014 at 10:00 f m

Death Team

Duon Death Team, Mayka Edd och Johen Rafael Tilli, släppte för en vecka sedan låten ”Fucking Bitches In the Hood”, en kaxig låt som leker med hip hop, electropop och 50-talsrock på ett häftigt sätt. En låt som snurrar vidare i huvudet vare sig du vill eller inte, och på Soundcloud-versionen visar de hur väl det funkar genom att köra den två gånger. Här är premiären av lyrics-videon:

Death Teams hemsidapå Facebook

  • Share on Tumblr

Moonbabies – ”24″/”The Ocean Kill”

12 december, 2014 at 1:45 e m

Moonbabies

Efter några års frånvaro har duon Moonbabies, Ola Frick och Carina Johansson, återvänt under hösten med nya låtar, här senast med dubbelsingeln ”24″/”The Ocean Kill” och tidigare i september med låtarna ”Chorus”/”Raindrops”. Det är i grunden en samling ursnygga pop-melodier de levererar, i lite skiftande kostymer. De senaste två med en electronica-tyngd, där de berättar att de har inspirerats av det Berlinska dansgolvet, medan de andra låtarna känns mer organiska. Det finns ett starkt stråk av 70-talspops-känsla i melodierna, förstärkt av att jag tycker att Ola Frick stundom låter som Eric Woolfson eller rent av Jeff Lynne i ”The Ocean Kill”-refrängen, men här finns många andra influenser att fånga upp om man är på det humöret, från drömpop, indie och electropop. Ett härligt återhörande av en duo som vi snart får höra mer av på ett nytt album under våren 2015.

Moonbabies hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking