Popular Tags:

Pop från Polar Bear & King, Trädet, Alice Boman, Little Children och Natten

16 september, 2014 at 3:29 e m
Little Children

Little Children

Polar Bear & King – ”Holy Ground”

Polar Bear & King heter en ny duo som precis har släppt sin första singel, ”Holy Ground”. Det är en riktigt trevlig bekantskap i ett mäktigt folkpop-sound med falsettsång som ger eftertryck till låttiteln.

Trädet – ”Minds” (feat. Linnea Sundemo)

Trädet står för denna ljusa, mjuka electropop-skapelse, ”Minds” tillsammans med Linnea Sundemo, som står för sång och låttext. ”A track about pretending, longing, waiting, maybe begging” skriver de.

Alice Boman – ”Be Mine”

Alice Boman befinner sig i sin alldeles egna dimension, full a ro och harmoni. Som väl är så får vi möjlighet att krypa in där då och då och vila våra trötta huvuden. Som nu, när hon släpper den vackra ”Be Mine”, vilken är hämtad från hennes debutalbum från i somras. Videon är skapad av videokonstnären Anders Weberg.

Little Children – ”Hey Hey”

Nya låtar från Linus Lutti och hans Little Children säger jag definitivt inte nej till. Här är den senaste ”Hey Hey” i ett lite råare och närmre sound än låtarna från tidigare i år.

Natten – ”Taxi Taxi”

Avslutningsvis en ny låt och video från Natten, ”Taxi Taxi”, denna gång med sång av Wonder Wendy. ”The video making process involved building a coffin, digging graves and organizing a night time cultic ritual in an undisclosed location in Stockholm. Quite simply a very enjoyable saturday night”, berättar de.

  • Share on Tumblr

Sibirien – ”När jorden blev rund”

12 september, 2014 at 2:44 e m

Sibirien

Idag släpper Sibirien, alias David Björk, minialbumet ”När jorden blev rund”. Efter den mörkt vackra singeln ”Eld” i våras hade jag en del förväntningar nu. De infriar han med råge på dessa sju spår. Det är en underbar balans mellan det vackra, smekande och det som river, sliter och oroar, i både musik och texter.

Han behärskar helt ett stort, mörkt rum och fyller det med vackra, vemodiga popmelodier kompade av alltifrån distade tunga syntar till ett ensamt piano. En stark platta som ska lyssnas från början till slut. Titellåten släpps också som singel och handlar om våld som föder våld, om hur historielöst allmänheten reagerar på dagens konflikter, utan att ifrågasätta eller ta lärdom av det som hänt tidigare, berättar David. Här är denna låt plus den mäktiga, avslutande ”Hål i min hand”.

Sibirien på Facebookpå Spotifypå Soundcloud

  • Share on Tumblr

Nytt med Jennie Abrahamson, Systemet, Dimman och Manifestet

11 september, 2014 at 4:12 e m
Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson

Jennie Abrahamson – ”Wolf”

Här är Jennie Abrahamson med sin nya singel ”Wolf”, en låt som är tagen från hennes album ”Gemini Gemini”, som kom ut i våras. En riktigt snygg, stämningsfull poplåt med en storslagen Kate Bush-doftande refräng. Just nu är hon ute på turné i Europa och i december och november kommer hon dessutom att följa med Peter Gabriel på en del av hans turné, som förband och som duettpartner.

Systemet – ”Välkommen till fördomen”

Nattsvarta texter om ett grått land i en färgrik musik. Trion Systemet släppte igår albumet ”Välkommen till fördomen”, 11 låtar med ett rätt eget sound där de blandar analogt ljudande retro-synthar med melodistark rak gitarr-pop. En stark platta med många minnesvärda textrader som stundom kröns av fyndiga låttitlar som ”Fördomarjävel”, ”Kalla hjärtans dag”. Här är den inledande ”Killarna mot tjejerna”:

Dimman – ”Sigmal”

Dimman består av vännerna Matthew Bolger och Richard Egan, numera baserade i Malmö. I våras släppte de debut-EP:n och nu i veckan denna livliga, melodiska och instrumentala låt, ”Sigmal”:

Manifestet – ”Rännstenens kungar”

Manifestet, Jonas Carping och Martin Karlssons gemensamma projekt, kom också ut med en andra singel i juni. ”Rännstenens kungar” heter den, en mustig historia som enligt Jonas handlar om att dansa på avgrundens brant, om att göra det man vill och skita i vad andra tycker:

  • Share on Tumblr

The Radio Dept. – ”Death to Fascism”

10 september, 2014 at 3:25 e m

The Radio Dept. har släppt sin första nya låt på fyra år. Och att de gör det just denna vecka med just denna låt, ”Death to Fascism”, är givetvis på grund av det stundande svenska valet till helgen.

Frasen ”Smrt fašizmu, sloboda narodu!” (”Död åt fascismen, frihet till folket!”) som upprepas genom hela låten, var ett jugoslaviskt och albanskt slagord för partisaner under andra världskriget, och efter kriget blev det accepterat som hela motståndsrörelsens slogan.

  • Share on Tumblr

Dennis Camitz vill att du röstar

9 september, 2014 at 1:22 e m

Senare i höst ska Dennis Camitz släppa låten ”Blame” som singel, men eftersom det är val i Sverige nu till helgen skyndade han sig att göra en akustisk version i form av en musikvideo. Han passar samtidigt på att uppmana människor att rösta med hjärtat och för medmänsklighet och jämlikhet.

För så är det numera i Sverige. Den viktigaste frågeställningen vi har när vi ska rösta är om vi vill försvara våra grundläggande rättigheter och alla människors lika värde oavsett härkomst, religion, kön eller sexuell läggning, eller om vi vill ha ett samhälle där vi åsidosätter detta. Ett ganska enkelt och viktigt val tror jag även för dig som normalt sett inte är intresserad av partipolitik. Varje människa som inte utnyttjar sin röst bidrar låter dessvärre dessa mörka ideer får alltmer inflytande över vårt land. Så, rösta!

Dennis Camitz på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking