Popular Tags:

Tkačuk – ”Rural” (feat Humfree Bug Art)

26 november, 2014 at 3:48 e m

Tkacuk

På sin nya singel ”Rural”, som släpps idag, har Tkačuk tagit hjälp av indiebandet Humfree Bug Art.  Det blir till ett spännande möte, som du kan höra här nedan, där de har lyckats smälta samman sina särdrag i en låt på ett mycket snyggt sätt. De skriver om låten:

”Rural is about the expectations you have as a teenager, that everything will get better with time. Leaving the small and old for something bigger and better…”

Tkačuks hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

Humfree Bug Art på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Mont Oliver – ”19″

26 november, 2014 at 10:45 f m

Mont Oliver

Här är den danska trion Mont Oliver vilka släppte sin debut-EP ”19″ för en dryg vecka sedan. De har fått ihop en högst egen mix av hip hop-beats, trip hop och pop frontade av Jakob Hammershøjs sammetslena, souliga röst. Det största utropstecknet hittas nog i titellåten som får en alldeles speciell stämning med hip hop-beatet, pop-melodin och framför allt den elektroniska bakgrunden som liksom hänger över allt, förebådande. Här är den låten plus den avslutande ”Golden Glow”:

Mont Oliver på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Nicky – ”Wake Up”

25 november, 2014 at 5:48 e m

Nicky

Nicky är från Öxelösund och är endast 19 år gammal, vilket är svårt att tro när man hör hans djupa stämma i låten ”Wake up”. Ännu intressantare är att han bara var 15 år när han skrev låten och det var dessutom den första låt han nånsin skrivit. Låten har en hel del charm, och jag är inte överraskad att många redan har fångats av den.

Nicky på Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

Dalaplan – ”Plikt och elände”

25 november, 2014 at 5:06 e m

Dalaplan

Många artister putsar och polerar sitt sound till den andra plattan med mer avancerade produktioner. Så icke Dalaplan med sin efterföljare ”Plikt och elände”. Här har de snarare skitat ner det hela ytterligare och uppnått något som närmar sig en spontan liveenergi i de elva låtarna. De har också lyckats skapa mer dynamik i musiken så att det känns mer som ett helgjutet album denna gång. Det är fortfarande härligt frustande garagerock, men mörkare och textmässigt dystrare, vilket på rockvis också blir skönt befriande om man är på det humöret. Dalaplan hade ju inte varit Dalaplan heller utan melodierna, allsångsfraserna och de där korta refrängerna som man lär sig direkt. Och jodå, då sitter där, som ett smäck. Hör själv:

Dalaplan på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

AHRM – ”AHRM”

25 november, 2014 at 2:42 e m

AHRM

Malmö-trion AHRM släppte i början av hösten sitt debutalbum. De skriver att de har influerats av 80- och 90-talets hardcore, postpunk och posthardcore med särskilda referenser till soundet från Washington DC som de växte upp med. Låtarna är nästan punkigt korta, som liveexplosioner av energi, det är intensivt, mörkt,  och de låter inte som något annat jag har hört här i nejderna. Här är två låtar:

AHRM på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking