Popular Tags:

Compulsive – ”Take Me Home”

29 april, 2016 at 4:52 e m

Compulsive

Ena halvan av Our Underground Firm, rapparen Compulsive, har släppt sin debutlåt ”Take Me Home”. Det är riktigt snyggt gjord låt där han tar sig fram i stadens illusoriska miljö, en miljö där han inte längre hör hemma. Det mänskliga håller på att tryckas ner, vilket han understryker med sitt något avhuggna flow, och de virvlande rösterna och ljuden runtomkring placerar honom i en suggestiv främmande värld. Kreativt och genomtänkt från första till sista stavelse. Det är hiphop i sitt esse. Och staden det handlar om, det är Stockholm.

Compulsive på Facebook

  • Share on Tumblr

The Culture In Memoriam – ”We Will Always Love You”

29 april, 2016 at 2:43 e m

The Culture In Memoriam

Victor Håkansson och hans The Culture In Memoriam är tillbaka med en ny singel, som också är en första glimt av det kommande albumet ”History’s Dust”. Det är en glödande uppgörelse med en förljugen vuxenvärld, som byggs upp till en grandios avslutning där man bara vill sitta och sjunga med. Som bonusspår får vi också ”Foggy Days In Malmö” där Victor är ensam med sin gitarr och sin intensitet i en folkindie-klingande låt.

The Culture In Memoriam på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Monte Nour – ”Olivia”

27 april, 2016 at 5:12 e m

Monte Nour

Philip Larsson och hans band Monte Nour laddar för släppet av debut-EP:n ”Into the Light” på fredag. De har släppt ett par singlar som smakprov redan, senast ”Olivia” som du hör här nedan. Det är en riktig vacker akustisk popballad som andas en stor dos Paul McCartney, och där Philip backas upp av en stråkkvartett som skjuter till levande, klassisk värme. Du kan också höra singeln ”Too Confused” från EP:n som släpptes tidigare under månaden.

Monte Nour – på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Nej – ”Aldrig mer”

27 april, 2016 at 3:39 e m

Nej

Trion Nej, Mirella Hautala, Mimmi Skog och Björn Eriksson, säger sig försöka återskapa det som händer i jordens inre. Och på singeln ”Aldrig mer”, hämtad från det kommande debutalbumet (11:e maj), känns det som en självklar beskrivning. Med två distade basar och blytunga trummor knäcker de hål på jordskorpan och exploderar i ett mäktigt moln av magma och aska alltmedan den inbjudne Carl Westholms keyboardtoner sveper in dem i svart rök. Det är mörkt, kaotiskt och stenhårt, vilket understryks av verserna som sjungs på finska, men samtidigt jävligt vackert. Vad det än är som de nu vänder sig mot, så är det lika bra att det flyttar på sig.

Nej på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Vo PAM – ”Human” EP

26 april, 2016 at 5:49 e m

Vo PAM

Amanda Mair, Fanny Heikman, Pernilla Söderblom och Kerstin Ljungström bildar gruppen Vo PAM och har i dagarna släppt sin debut-EP ”Human”. Titeln ger en antydan om deras texter, som handlar om jämlikhet, diskriminering och orättvisor. De har också en uttalad ambition om att vara förebilder för andra tjejer och få dem att bilda band, något som verkligen behövs mer av.

Plattan är fylld av vackra popmelodier i luftiga stora rum. De fyller gärna på med glittrande gitarrer och syntfigurer och låter ofta tunga pukor trycka på i ett sound som ofta känns svävande i ett lätt vemod och ibland storslaget. Lyssna här nedan på singeln ”Background Noise” från plattan.

Vo PAMs hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking