Popular Tags:

Everything Everything – ”No Reptiles”

9 oktober, 2015 at 4:09 e m

Everything Everything

Jag tänkte avsluta fredagen med det engelska bandet Everything Everything’s nya video till låten ”No Reptiles”, som kom ut idag. Det är en fascinerande och starkt spår som är hämtat från bandets senaste album ”Get to Heaven”.

Everything Everything på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Lars Henrik Andersson – ”Dansa tills jag stupar”

9 oktober, 2015 at 3:27 e m

Lars Henrik Andersson

Lars Henrik Andersson släppte nyligen två-spårssingeln ”Dansa tills jag stupar”. Titellåten är en intensiv poplåt som går i något så ovanligt som sjutakt, med ett beat som är förvånansvärt klistrigt precis som refrängen. Henrik har en lång musikkarriär bakom sig bland annat som medlem i Komeda och Ray Wonder, och har också släppt musik under namnet The Clown.

Lars Henrik Andersson på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Vårum – ”Disco Damaged” EP

9 oktober, 2015 at 1:06 e m

Vårum

För några veckor sedan släppte Vårum debutsingeln ”Scream”, ett stycke cool, laidback discoinbjudande electropop som gav mersmak. Idag släpper han debut-EP:n ”Disco Damaged” med ytterligare 4 spår att njuta av. Bakom Vårum hittar vi Bjørn Thomassen, född och uppvuxen på Lofoten i Norge, men numera boende i London. Inspirationen kommer från den kalla, öde natten i storstaden, men man kan lika väl föreställa sig gnistrande isflak och stora mäktiga havsvidder när man hör musiken. Han nöjer sig inte med att få oss att dansa, han vill att vi ska stanna upp och lyssna också på en varierande platta som rymmer en del nostalgiska stämningar och ljud från äldre tiders syntpop och lite av Alan Parsons Project också. I stort är det dock ingen tvekan om att låtarna hör hemma på dagens elektroniska scen och borde kunna fylla ett och annat dansgolv i London framöver.

Vårum på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

The only Animal left – ”Bleached”

8 oktober, 2015 at 5:47 e m

The only Animal left

Här är ett band som direkt gjorde ett stort intryck på mig när jag fick höra deras musik förra veckan. Med bland annat ståbas och dragspel i sättningen skapar de en storslagen, episk stämning som ger mig rysningar när de tar i som mest. Det är Americana, en ödesmättad och stundom dramatisk sådan där sångaren Daniel Renström både har pipa och den rätta svärtan i rösten för att ta det hela i hamn. De har hittills gett ut en singel med två låtar, vilka du kan lyssna på här nedan. Är du i Stockholm den 23:e oktober kan du höra dem på Pet Sounds Bar.

The only Animal left på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Rooni – ”YODO” EP

5 oktober, 2015 at 3:43 e m

Rooni

Trion Rooni, med låtskrivaren Gustav Nilsson i spetsen, har precis släppt EP:n ”YODO”. Titeln är en förkortning av ”You Only Die Once”, en parafras på den populära förkortningen YOLO. Gustav skriver att han fick sitt första barn för ett år sedan och fick en känsla av sin egen dödlighet, vilket har återspeglats i låtarna på EP:n. Det är dock knappast någon dyster samling låtar vi hör här, tvärtom, den är snarare livsbejakande och full med upplyftande, lekfull indiepop. Det är låtar som är rakt på sak med enkla, catchiga refränger, medryckande basgångar och ett sånt där skönt, opolerat sound som gör att det känns som att det kommer rykande färskt ur powerpop-ugnen. Lyssna på ett par smakprov från plattan:

Roonis hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking