Popular Tags:

Itsabrightlight – ”Weaken Me”

20 april, 2015 at 4:25 e m

Itsabrightlight

Itsabrightlight heter sångerskan och låtskrivaren Sarah Freys soloprojekt. På fredag släpper hon debutsingeln ”Weaken Me”, en drömsk, minimalistisk electrosoul som hon behärskar med sin mörka, sensuella röst.

Itsabrightlights på Facebook

  • Share on Tumblr

RA – ”Scandinavia”

20 april, 2015 at 2:53 e m

RA

Jag tänkte börja veckan med att pusha för malmöbandet RA:s debutalbum ”Scandinavia” som kom ut i mars. RA utforskar de mörkaste hörnen av postpunken med massiva gitarrer och en olycksbådande stämning. Det här är för dig som inte räds skrikande gitarrer som kastar sig ut ur högtalarna och ibland hotar med kaos och undergång. Här är två låtar från albumet:

RAs hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Skilla – ”Soon I’ll Dance”

17 april, 2015 at 2:42 e m

Skilla

Malmöbandet Skilla släppte en ny två låtar stark singel i veckan, med den smäktande indieballaden ”Soon I’ll Dance”  som förstaspår.

”Soon I’ll Dance” is a straight forward plead to one’s own persistant and restless heart. A caring but serious talk to oneself.

Skillas hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Marigold – ”Allt kommer bli bra” – album

17 april, 2015 at 1:40 e m

Marigold

Idag släpper Marigold sitt andra album ”Allt kommer bli bra”. Jag har visat upp några av singlarna från plattan tidigare, däribland titellåten, som jag tycker var en av de absolut bästa pop-låtarna förra året. Jag tycker det är en gedigen platta som infriar mina förväntningar och spinner vidare på deras sinne för snygga popmelodier. För mig känns det som om plattan står på en sjuttiotals-popgrund där jag närmast tänker på band som Supertramp och ELO. Lägg därtill en touch av 80-talets stora rum och storslagna, smått melankoliska och drömska refränger. Här är några av favoritlåtarna inklusive titelspåret, vilket man inte kan lyssna för mycket på.

Marigolds hemsida - på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Adam Chiapponi & Fabriken – ”Gryningen”

17 april, 2015 at 11:24 f m

Adam Chiapponi & Fabriken

Här en ny singel från Adam Chiapponi & Fabriken, ”Gryningen”. Gryningen är en upptempo indie-vispoplåt som har en mörk underton och handlar om att känna sig osynlig, lycklig, förbannad och älskad, allt på samma gång.

Adam Chiapponi & Fabriken på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking