Popular Tags:

Crying Day Care Choir – ”Wedding Song”

23 juni, 2016 at 2:00 e m

Crying Day Care Choir

Det blir inte somrigare än på Crying Day Care Choirs soliga folkpop-låt ”Wedding Song”. Paret Jack och Sara Elz sjöng orden till varandra när de gifte sig för 5 år sedan, men tyckte det var dags nu att spela in låten tillsammans med bandkollegan Bill Nystedt och släppa den som en singel.

Crying Day Care Choir på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Ærheart feat. Bränderna – ”Det Liv Jag Älskar”

20 juni, 2016 at 4:46 e m

Ærheart

I sitt soloprojekt Ærheart har Jonas Linngård gjort en ny version av Perssons Packs låt ”Det liv jag älskar”. Och i hans händer blir det en helt annan atmosfär där han sveper in oss i en elektronisk dimma av vackert vemod. När Bränderna också fyller på med en hudlös, mänskligt bräcklig stämma blir det en hjärtskärande upplevelse.

Tidigare i år släppte Ærheart också singeln ”Howl”. Även här hör vi en mjuk melankoli omfamnade elektroniska ljudlandskap och en intressant röst i Naphta Sings. Det är en fascinerande låt med en catchig melodifigur som går genom hela låten i olika ljudinkarnationer, i intro, i versmelodi och i refräng, repeterande utan att kännas repetitivt.

Ærheart på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Juka Soma & The Future of Chemistry – ”Wild Rover”

15 juni, 2016 at 5:04 e m

Juka Soma & The Future of Chemistry

Juka Soma & The Future of Chemistry gläntar på dörren till sin kommande EP med singeln ”Wild Rover”. Kvartetten Juka Soma, Nike Markelius, Anna Wallander och Joel Igor Hammad bjuder på en underbar glammig rockenergi som ger mersmak. Juka Soma är en grym låtskrivare och en av mina favoritrockröster, och här har han fått till en låt som passar bandet som handen i handsken med tunga beats, smittande melodier och pur rock’n'roll-känsla. Om du vill höra mer av bandet i väntan på EP:n, kan jag rekommendera debutplattan som kom ut för halvannat år sedan.

Juka Soma & The Future of Chemistry på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Mankku [mancko] – ”En riktig j-a smäll”

15 juni, 2016 at 2:05 e m

Mankku

Mankkus electronica-utflykter i höstas gav uppenbarligen mersmak. På den nya singeln ”En riktig j-a smäll” fyller han på med 80-talsdoftande synthar och new wave-vibbar kryddat med en skön saxofon och en dramatisk historia. Och få kan berätta en historia med samma emfas som Mankku. Vi har hört låten tidigare i en avskalad, akustisk variant då han släppte låtar från livesessioner han spelade in i Oslo, men nu återkommer den här alltså i en tätare version, som samtidigt ger en fingervisning om var det kommande albumet i höst landar.

Mankku [mancko]s hemsida - på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Joachim Dahlbergs Vindkraft – ”Med blod som bläck”

3 juni, 2016 at 4:29 e m

Joachim Dahlbergs Vindkraft

I höstas lät Joachim Dahlberg oss smaka i förväg på hans platta ”Med blod som bläck” vid flera tillfällen. Albumet kom sedan ut i början av året, och det förtjänar definitivt mer uppmärksamhet. Grunden är en berättelse om en pappa och hans son där varje låt representerar en episod ur deras relation. Det blir en vindlande känsloresa som bandet berättar med rock och snygga popmelodier i en riktig snygg produktion. Det finns en kraft och intensitet som man sveps med i redan från början, i oerhört dynamiska låtar som snabbt kan växla mellan det lågmälda, stämningsbyggande till det storslaget dramatiska. Här är några smakprov.

Joachim Dahlbergs Vindkrafts hemsida - på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking