Popular Tags:

Rooni – ”YODO” EP

5 oktober, 2015 at 3:43 e m

Rooni

Trion Rooni, med låtskrivaren Gustav Nilsson i spetsen, har precis släppt EP:n ”YODO”. Titeln är en förkortning av ”You Only Die Once”, en parafras på den populära förkortningen YOLO. Gustav skriver att han fick sitt första barn för ett år sedan och fick en känsla av sin egen dödlighet, vilket har återspeglats i låtarna på EP:n. Det är dock knappast någon dyster samling låtar vi hör här, tvärtom, den är snarare livsbejakande och full med upplyftande, lekfull indiepop. Det är låtar som är rakt på sak med enkla, catchiga refränger, medryckande basgångar och ett sånt där skönt, opolerat sound som gör att det känns som att det kommer rykande färskt ur powerpop-ugnen. Lyssna på ett par smakprov från plattan:

Roonis hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Filip Lundgren – ”Allting är historia”

2 oktober, 2015 at 3:39 e m

Filip Lundgren

Filip Lundgren laddar upp inför sitt kommande albumsläpp med denna nya singel, ”Allting är historia”. Låten känns som ett givet allsångsnummer på hans konserter och minner en hel del om Broder Daniel i refrängen. Med låten vill han slå ett slag för att vi måste se vad som händer i vår egen tid, här och nu, att vi faktiskt måste agera för att förhindra att historien upprepar sig och fascism och rasism åter får oss i sitt grepp.
Albumet ”Där Inget Annat Finns” släpps den 16:e oktober.

Filip Lundgren på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Club 8 – ”Love Dies”

2 oktober, 2015 at 1:57 e m

Club 8

Johan Angergård fortsätter ett otroligt produktivt år, där han har släppt album med både The Legends och Eternal Death, med att komma ut med Club 8:s nionde album. Som vanligt har han Karolina Komstedt vid sin sida på den kommande plattan ”Pleasure”, som släpps den 20:e november. Här är ett första smakprov i form av singeln ”Love Dies”, en vackert vemodig synthpop-ljudande låt. Efter en snabb förhandslyssning av albumet och kan jag säga att det finns mer högklassig electropop i samma anda att se fram emot för dig som gillar detta.

Club 8 på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Akiine – ”Paranormal Activity”

30 september, 2015 at 5:33 e m

Akiine

Akiine är tillbaka med en ny singel, ”Paranormal Activity”, vilken samtidigt är en försmak på hennes kommande EP ”Neptune”, som släpps den 30:e oktober. Låten känns som en resa tillbaka till där jag hörde henne först i en minimalistisk musik med hennes lågmälda soulstämma i förgrunden. Det finns en retro-patina över hennes röst, som vore hon en 10-talets Billie Holiday, samtidigt som man får en känsla att hon kommer från en annan dimension, en drömsk, hypnotiskt vacker sådan. Det bästa jag hört hittills från Akiine.

Akiine på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Kastrup – ”Come and Get Me”

30 september, 2015 at 4:09 e m

Kastrup

Duon Kastrup följer upp sin singel från i våras, ”Thieves”, med den nya låten ”Come and Get Me”. Denna gång höjer de farten och drar iväg på electropop-äventyr i ett rocktempo som får mig att tänka på The Killers. De är dock fortfarande samma obotliga romantiker med sin förkärlek för dramatik och stora avgörande ögonblick. Att leva sig in i deras musik blir lite som att se sitt liv på film, vilket kan vara en nog så häftig känsla. Själv är jag lite mer svag för den förra, mer sentimentalt färgade låten ”Thieves”, men det är ingen tvekan om att de återigen har gjort en hitmässig pop-låt.

Kastrup på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking