Popular Tags:

Nya låtar från Livboj, Feivel, Chirping, Bigger Trees och Sudakistan

30 september, 2014 at 12:08 e m
Livboj

Livboj

Livboj – ”Opium Twist” – EP

Duon Livboj,  Jonny ”Calzone” Klingvall och Jonas Borgström, släppte debut-EP:n ”Opium Twist” förra veckan. Fyra riktigt bra indie-doftande låtar på svenska. Här är titelspåret:

Feivel – ”Friend”

Feivel, som vi tidigare har mött som Elin Hörberg i Malmöbandet Skilla, har släppt sin andra singel, ”Friend”. Låten kommer från den kommande EP:n ”Feivel”.

Chirping – ”Ambitions”

Här är ytterligare en bra singel från Chirping. ”Ambitions”:

Bigger Trees – ”Whistleblow My Mind”

Här är debutsingeln från bandet Bigger Trees, ”Whistleblow My Mind”, med två smått minimalistiska, vackra och stämningsfulla låtar.

Sudakistan – ”Rabia”

Stockholmsbandet Sudakistan är en kvintett med flertalet medlemmar med sydamerikanskt ursprung. ”Rabia” heter deras första singel från deras kommande debutalbum, en låt där de släpper loss i en mix av latinorytmer och garagerock.

  • Share on Tumblr

Fler popdelikatesser från Gus By Heart, Amason, Grapell, Stalon, 20 Years of Wednesday och Josef Johanssón

26 september, 2014 at 3:34 e m
Gus By Heart

Gus By Heart

Gus By Heart – ”Train In the Sky”

Gus By Heart är på gång med det nya albumet ”Ocean Spirit” den 8:e oktober. I veckan släppte han denna singel, ”Train In the Sky”, som lovar mycket gott inför plattan. Passar på att ta med den fina låten ”Belong” som han släppte i början av september och där han får sällskap Adna på sång.

Amason – ”Duvan”

Amason är ett band med medlemmar från Little Majorette, Dungen, Miike Snow, Hajen och Idiot Wind. De släppte förra året en EP och tidigare i år ett par utmärkta singlar. Nu får vi lyssna på den nya låten ”Duvan”, som officiellt ska komma ut via amerikanska Fairfax Recordings den 28:e oktober. Planerna är sedan att släppa debutalbumet ”Sky City” i början av 2015. Här är den låten plus ett par av de tidigare låtarna.

Grapell – ”Best Friend”

Duon Grapell charmade oss förra månaden med underbar soul. Nu har de en ny låt ute, ”Best Friend”, en riktigt skön höstvärmare. Den 8:e oktober släpper de sin EP ”Friends”.

Stalon – ”Jag kapitulerar”

Stalon består av brödratrion Viktor, Philip och Kristoffer Jonsson. De är också på gång med sitt debutalbum ”Ingen annanstans” och har hittills släppt två singlar för att visa vad de håller på att koka ihop. ”Jag kapitulerar” kom ut i veckan och ”1992″ tidigare i somras och presenterar en snyggt melodisk, nostalgisk pop på svenska.

20 Years of Wednesday – ”Time” - video

Från Jämtland härstammar detta nya band, 20 Years of Wednesday. De har precis släppt denna musikvideo till deras låt ”Time”, full av energisk, tät indiepop.

Josef Johanssón – ”Blickar kan mörda” - video

”Blickar kan mörda” är en låt som Josef Johanssón har skrivit tillsammans med Orup. I veckan kom han ut med denna härliga musikvideo som han själv har regisserat.

  • Share on Tumblr

Delikat pop från Dotter, LO, Cajsa Siik och Beatrice Eli

25 september, 2014 at 3:00 e m
Dotter

Dotter

Dotter – ”My Flower”

Idag släpper Dotter, eller Johanna Jansson som hon heter egentligen, sin debutsingel ”My Flower”. Med de värmländska skogarna i ryggen levererar hon en riktigt catchig pop-låt som hämtar näring ur ett storslaget Motown-stomp och hennes klara klockrena stämma. En kanonstart för Johanna, som planerar att följa upp detta med en debut-EP senare i höst.

LO – ”Endlessness” EP

Här är en annan ny, mycket intressant kvinnlig röst. Det handlar om Lovisa Olsson, eller kort och gott LO, som har en sån där unik ton i rösten som jag gärna fastnar för. Och hon vet att använda den också, som till exempel på den smått kaxiga, electrobaserade ”Love of Mine” här nedan, eller den mer storslagna, känslosamma ”Missing Wings” som du också kan lyssna på. Båda låtarna kommer från hennes utmärkta debut-EP ”Endlessness”, som släpptes i våras.

Cajsa Siik – ”Higher”

Här är Cajsa Siik med den andra aptitretaren inför hennes kommande album. ”Higher” heter låten och är ett mycket snyggt popbygge med ett något minimalistiskt arr, dämpade gitarrer och snygga melodier.

Beatrice Eli – ”Moment of Clarity”

Efter den fantastiska singeln ”Girls” i våras har jag sett fram emot att höra mer från Beatrice Eli. Som väl är har hon kommit ut med nästa låt, ”Moment of Clarity”. Det är också ett stycke kaxig, catchy pop med en energipumpande vers som blommar ut i en åttiotalsklingande refräng. Detta är andra singeln från debutalbumet ”Die Another Day” som släpps den 22:e oktober.

  • Share on Tumblr

Psykadelisk onsdag med Black Light White Light, The Wands och The Janitors

24 september, 2014 at 3:41 e m
Black Light White Light

Black Light White Light

Black Light White Light – ”High Like a Hurricane”/”Operators”

Den dansk-svenska trion Black Light White Light är på gång med ett nytt album. ”Gold Into Dreams” heter det vilket släpps den 6:e oktober. I våras kom de med det första smakprovet, ”High Like a Hurricane”, och nu nyligen med det andra, singeln ”Operators”. Det är ett lite hårdare och råare sound nu jämfört med tidigare, även om jag väl känner igen deras stil som andas britpop såväl som psykadelia.

The Wands – ”Sound of the Machine”

När jag ändå har ena foten i Danmark så tar jag hela steget över och presenterar det danska bandet The Wands. I november släpper de sitt debutalbum vilket har föregåtts av denna utmärkta singel, ”Sound of the Machine”. Med skönt fuzziga gitarrer tar de oss med till orginalpsykadelian från 6o-talet.

The Janitors – ”Evil Doings of an Evil Kind” EP

Stockholmsbaserade The Janitors har precis släppt den nya EP:n ”Evil Doings of an Evil Kind”. Här möter vi en betydligt mörkare och hårdare psykadelia än hos kollegorna ovan. Det är stundom hypnotiskt monotont i stora ekande rum som fylls med explosiv noiserock och sylvassa melodier som skär igenom gitarrmattorna. Ämnena som avhandlas går hand i hand med musiken som till exempel girigheten i ”Greed” och de växande ultrahögerströmningarna i Europa, vilket kommenteras i låten ”Here They Come”.

  • Share on Tumblr

Nya låtar från The Hanged Man, Last Days of April, June You Lie och The Screamer

19 september, 2014 at 3:14 e m
The Hanged Man

The Hanged Man

The Hanged Man

Rebecka Rolfart, som vi tidigare hittade i Those Dancing Days och sedan Vulkano, ger sig nu hän åt sitt nya band The Hanged Man. I veckan kom debutsingeln ut, ”First Time Dreaming”, med en mörk psykadelisk pop som beskrivs som ”a head-trip through space, down a careening oceanic trench and into the dark woods, illuminated only by the stars. ”

Last Days of April – ”Someone For Everyone”

Från mörkret till solskenet. Last Days Of April är tillbaka med catchig countrypop i den nya singeln ”Someone For Anyone”, en låt för oss som hört de gamla Eagles-låtarna till leda och behöver nåt nytt fräscht istället.

June, You Lie – ”Car Park”

Här är en nystartad kvartett som kallar sig för June, You Lie. ”Car Park” är deras första alster, en snyggt melodisk indiepop full av ung energi.

The Screamer – ”Freak Out

Här är en skön låt från bandet The Screamer med en slags punkig electronica av helt eget snitt. ”Freak Out”!:

  • Share on Tumblr

free tracking