Popular Tags:

Tula – ”River”

27 februari, 2015 at 4:20 e m

I höstas fick det Berlin-baserade bandet Tula en hel del uppmärksamhet med sin fräcka cover av ”Wicked Game”. Nu har de släppt den egna låten ”River”, ett stycke drömsk electropop producerad av Klas Åhlund, som väl följer upp deras tidigare framgång. Om du missade ”Wicked Games” så har jag lagt till den också här nedan.

Tulas hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Freyr Flodgren – ”What Are We?”

27 februari, 2015 at 3:46 e m

Freyr Flodgren från Brother North har börjat att släppa låtar till en kommande soloplatta. Här är ”What Are We?” samt en liveupptagning av ”Over My Head”:

  • Share on Tumblr

Jessica Pehrson – ”The Sound”

27 februari, 2015 at 1:00 e m

Jessica Pehrson

Här är en spännande låt från Jessica Pehrson, som har släppt låten ”The Sound” från sin kommande EP med samma namn. Den liksom smyger igång med en drömsk electronica och spricker upp i vackert melodisk electrosoul i refrängen. Hon har en fascinerande röst också, mild, avslappnad men säker och med det där extra soulglittret och värmen som är smått hypnotiskt fångande. Låten och den kommande EP är producerade av Pete Davis, en brittisk producent som har arbetat med artister som PJ Harvey och Björk.
På Being Blogged kan du läsa en intervju med Jessica.

Jessica Pehrsons hemsidapå Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

Pale Honey – ”Youth”

26 februari, 2015 at 4:59 e m

Pale Honey

Göteborgsduon Pale Honey, Tuva Lodmark och Nelly Daltrey, släpper singeln ”Youth” den andre mars. Beväpnade med endast trummor, elgitarr och Tuvas coola röst gör de en låt som förtjänar sin titel; en lugn vers med en lo-fi synth-figur som enda sällskap till sången exploderar i garagerocksriff, fortfarande med samma laidback-attityd. Deras debutalbum ”Youth” släpps den 4:e maj.

Pale Honeys hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Akiine – ”Destiny”

26 februari, 2015 at 3:53 e m

Akiine

London-baserade Akiine skrev jag om för drygt ett år sedan då hon debuterade med sin finstämda, lågmälda soul. Nu har hon börjat arbeta med Brooklyn-labeln Color Station och släppt singeln ”Destiny”. Även om hennes känsliga sång känns igen så är det ett en lite annan känsla här där hennes röst vackert flyter fram i en lite mörkare stämning bland pulserande R’n'B-beats.

Akiine på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking