Popular Tags:

Leon Bridges – ”Lisa Sawyer”

3 mars, 2015 at 7:06 e m

Leon Bridges

Nu gör jag en utflykt till Fort Worth i Texas. Jag är tvungen helt enkelt efter att ha hört Leon Bridges ”Lisa Sawyer”, en helt fantastisk låt fylld med ömsint soul som inte skulle skämmas för sig bredvid något av den store Sam Cookes alster. Och det är nog det bästa betyget jag kan ge en soul-låt. Tydligen skrev han låten som ett ode till sin mamma. Jag passar på att ta med ”Coming Home” också, en låt i samma retrosoul-anda, och del av hans kommande debutalbum.

Leon Bridges hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Death By Toaster – ”No Gravity”

3 mars, 2015 at 6:23 e m

Death By Toaster

Alternativrockstrion Death By Toaster, som påbörjade utgivningen av en kvartett med EP:s i december, kom igår ut med sin tredje platta, ”No Gravity”. De fortsätter hålla stilen och titelspåret här är nog det vassaste hittills from bandet.

Death By Toasters hemsida - på Facebook - på Spotify - på Bandcamp

  • Share on Tumblr

White Birches – ”It’s a Hollow World”/”The Hunting”

3 mars, 2015 at 4:39 e m

White Birches

2013 stod duon White Birches för ett par av det årets bästa svenska electropoplåtar, vilket sedan mynnade ut i EP:n ”Stands of White Birches”. Nu är de på väg mot sitt debutalbum (release i april) och har börjat året med att släppa två singlar från detta, ”Hunting” i januari och igår också ”It’s a Hollow World”.

Deras mörka electronica är om möjligt ännu mörkare, knappast kall och hård, utan snarare känslan av att vara inne i en vackert skrämmande och olycksbådande saga där Fredrik Jonassons tunga synthar omsluter oss och där  distade elgitarrer piskar upp svart rök i kanten av synfältet medan Jenny Gabrielsson Mares sång guidar oss som Rödluvan genom den farliga skogen.

White Birches hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Trail of Feathers – ”Love and Theft” – videopremiär

3 mars, 2015 at 1:11 e m

Trail of Feathers

Här är en videopremiär av bandet Trail of Feathers låt ”Love and Theft”. Bandet har nyligen släppt en debut-EP med samma namn, en EP som imponerar på mig. De berättar själva om sina skiftande inspirationskällor med allt från trummisarna John Bonham och Elvin Jones till Portishead, Feist, Albert King och Shuggie Otis, vilket här och var kan anas i låtarna. Själv hör jag det brittiska sena 60-talet, den smältdegel av rock, blues, psykadelia, pop och soul som födde ett antal genres och såg artister som The Yardbirds, Blind Faith, Cream, Traffic, Ten Years After för att nämna några som jag påminns om här. Det känns som om bandet har dykt rakt ner i denna klassiska bluesbaserade mylla och plockat ut sina egna godbitar, vilka de utvecklar på ett utsökt sätt med ett underbart gitarrsound och soulstänkt sång, toppat med härlig melodikänsla.

Här är premiärvideon samt tre av de fyra spåren från EP:n.

Trail of Feathers på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Tula – ”River”

27 februari, 2015 at 4:20 e m

I höstas fick det Berlin-baserade bandet Tula en hel del uppmärksamhet med sin fräcka cover av ”Wicked Game”. Nu har de släppt den egna låten ”River”, ett stycke drömsk electropop producerad av Klas Åhlund, som väl följer upp deras tidigare framgång. Om du missade ”Wicked Games” så har jag lagt till den också här nedan.

Tulas hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking