Popular Tags:

Interzone Inc – ”Beautiful Decay”

27 mars, 2015 at 2:43 e m

Interzone Inc

Även idag blir det ambientmusik här, dock av ett litet annat slag, nämligen Interzone Inc och albumet ”Beautiful Decay”. Bakom Interzone Inc hittar vi Göran Kinnander som har skapat musik under detta namn sedan 80-talet. Stilarna har skiftat, men den senaste tiden har det handlat en hel del om ambient electronica, och så även på detta album.

Det låter sig dock inte beskrivas så lätt som ambient bakgrundsmusik, här finns en hel del dynamik där han utforskar alltifrån minimalistiskt skapade miljöer till storslagna  omgivningar, från det melodiska till det monotona. Största överraskningen kommer i det sjunde spåret ”Just Me” som går igång med en stenhård, industriell electronica där han också sjunger för första gången. Det funkar hur bra som helst, men skakas om, för att sedan sjunka in i det kanske stillsammaste spåret på plattan, ”Panic Room”. Han har sagt att det är hans mest personliga release hittills och skriver också ”Trying to describe that even in decay, and eventually death, there can be beauty.” En klart spännande ljudresa som gör mig nyfiken på hans andra verk också. På hans Bandcamp-sida finns hela 14 releaser till att utforska… Här är två spår från ”Beautiful Decay”:

Interzone Incs hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimppå Bandcamp

  • Share on Tumblr

All That Is – ”Don´t Be Afraid” (Thomas Rusiak remix)

26 mars, 2015 at 5:45 e m

All That Is

All That Is släppte sin debutsingel ”Don’t Be Afraid” i januari. Nu har låten blivit behandlad av välkände producenten Thomas Rusiak i en ny remix:

All That Is på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

The Bongo Club – ”The Hush Hush Song”

26 mars, 2015 at 5:17 e m

The Bongo Club

Indierockbandet The Bongo Club från Borås vill påminna oss om att de släpper sitt debutalbum ”Be Careful Not to Stare” om några dagar, den 29:e mars. Provsmakning finns i form av singeln ”The Hush Hush Song”:

The Bongo Clubs hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Filip Lundgren – ”På väg”

26 mars, 2015 at 3:24 e m

Filip Lundgren

Här är en ny singel från Filip Lundgren, som släpptes idag. ”På väg” heter den, en låt som andas småstadsfrustration och uppbrottskänslor. Bra drag i en indiepop som känns en hel del 80-tal.

Filip Lundgren på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Imi Fal – ”The Lightest Touch”

26 mars, 2015 at 2:31 e m

Imi Fal

Imi Fals musik är gjord för att man ska sakta in lite, sätta sig ner och ta det lugnt. På sitt tredje album ”The Lightest Touch” bygger han vidare på sin melodidrivna ambient-musik med ett sound som han visade upp på några låtar i höstas. Känslan är som när man går upp tidigt på morgonen, innan någon annan är uppe, och ser en sol som precis har lyckats ta sig ovanför horisonten. Ljud sipprar efterhand in från omgivningen, från naturen, från staden, från människor, men det faller in i musikens lugnt makliga takt. Vackert och avstressande och helt klart den bästa plattan hittills från Imi Fal.

Imi Fal på Spotify - på Soundcloud - på Bandcamp

  • Share on Tumblr

free tracking