Popular Tags:

Staphan O’Bell – ”Five Years Went Fast”

24 oktober, 2014 at 4:25 e m

Staphan O'Bell

Jag tycker det passar bra att avsluta dagen med detta sprudlande nya pop-spår av Staphan O’Bell. Det var hela sex år sedan jag skrev om hans solomaterial, förra året fick jag dock nöjet och höra en av 2013 års bästa ballader då han sjöng duett med Noras Falcon, men nu är han alltså på gång med ett nytt album. ”Five Years Went Fast” är det första smakprovet, och det smakar riktigt gott.

Staphan O’Bell på Facebook

  • Share on Tumblr

Maggie Szabo – ”Tidal Waves and Hurricanes”

24 oktober, 2014 at 12:54 e m

Maggie Szabo

Nu tänkte jag göra en utflykt till andra sidan Atlanten, till Maggie Szabo som är från Canada, men numera bor i Los Angeles. Hennes senaste singel ”Tidal Waves and Hurricanes” är en riktig soulpop-pärla till låt där hon visar upp till fullo vilken bra sångerska hon är och vilken härlig röst hon har. Hon äger denna låt.

Maggie Szabos hemsidapå Twitterpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Johan Fredriksson – ”Can’t Seem to Let Me Go”

24 oktober, 2014 at 11:46 f m

Johan Fredriksson

Här är två låtar från Johan Fredriksson, som håller på att jobba med sitt debutalbum. Den första, ”Can’t Seem to Let Me Go” en countrypop-doftande catchig historia och den andra, ”All Alone”, en pop-ballad med klara Mark Knopler-influenser.

Johan Fredrikssons hemsidapå Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Vandernite – ”Day of Days”

23 oktober, 2014 at 1:45 e m

Vandernite

Vandernite är ett band skapat av Jonas Hofvander, tidigare medlem i The True. För några år sedan blev hans pappa diagnosticerad med cancer och gick sedan bort. Jonas började skriva låtar för att ta sig igenom detta och fortsatte göra detta under en längre tid. Han bildade bandet Vandernite och låtarna han hade skrivit blev till en berättelse genom alla de skeden han har gått igenom i sin sorgeprocess och bildar albumet ”The Death of a Loved One”. Planerna är att denna platta ska släppas om ett litet tag, men redan i våras kom en EP ut med fyra av låtarna, ”Day of Days”.

Det är finstämt, vackert i en musik som närmast påminner mig om melankolin i Alan Parsons Project-ballader. Här är två av låtarna, där Jonas berättar att titellåten skrevs under flera år på pappans födelsedagar och högtidsdagar, just då saknaden är som tyngst att bära.

Vandernite på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Dandan – ”Secrets”

22 oktober, 2014 at 4:35 e m

Dandan

Dandan har vi tidigare kunnat se köra och skaka tamburin bakom artister som tex Simon Norrsveden, Fou de Toi och The Fiery Piano. I våras bestämde han sig för att ställa sig längst fram istället och gav ut sin debutsingel ”Secrets”, producerad av ingen mindre än Faråker. Fler singlar utlovas under året.
Jag passar dessutom på att ta med ett par remixer på låten gjorda av Thunberg respektive Dream Lake. Båda dessa artister har jag skrivit om tidigare när Thunberg gjorde en remix av just Dream Lakes låt ”Try”.

Dandans sajtpå Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

free tracking