Popular Tags:

John Moose – ”Flower”

30 oktober, 2014 at 4:19 e m

John Moose

Värmlandsbandet John Moose kom i dagarna ut med sin andra singel ”Flower”. Det är en mycket finstämd Americana-doftande låt med en skön nerv i sången och en lite mer dramatisk avslutning där de snyggt väver in elektroniska inslag.

John Moose på Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

Brott och Straff – ”Livet asså”

30 oktober, 2014 at 2:38 e m

Brott och Straff

Brott och Straff, som förra året var en duo och försåg oss med en ny electropop-singel varje månad, har nu blivit ett soloprojekt med låtskrivaren Kim Nilsson i huvudrollen. Idag släpps den första singeln ”Livet asså”, vilken också är en försmak på den kommande EP:n ”Molnen över dig”. Som man kan förvänta sig har soundet också förändrats, från ett klubbbaserat beat till ett mer poppigare anslag överlag. Låttexten skrevs en halvtimme efter att Kim’s son hade fötts och berättar om livet som en berg- och dalbana, vilket avspeglas i låten med den mörkare versen som bryter ut i den catchiga, ljusa refrängen.

Brott och Straff på Facebookpå Spotifypå Soundcloud

  • Share on Tumblr

David Josephson – ”När tiden har blivit vårt hem”

28 oktober, 2014 at 6:12 e m

David Josephson

David Josephson startade denna höst med att ge ut en singel från sitt senaste album ”Drömmaskinen”. Det tycker jag han gör rätt i för det är ett riktigt bra, eget och varierat popalbum. Låten är ”När tiden har blivit vårt hem” som här kommer i en något omgjord version med en alternativ mix.

David Josephson på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

Two Year Vacation – ”Canned Heat”

28 oktober, 2014 at 5:40 e m

Two Year Vacation

Göteborgsbandet Two Year Vacation startade förra vintern ur en längtan att fly en kall och blåsig årstid. Musiken känns också därefter, som en varm vårdag i en glad och lite drömsk indiepop. ”Canned Heat” är den enda singeln de har släppt hittills, men mer musik har utlovats inom kort.

Two Year Vacation på Facebookpå Spotify

  • Share on Tumblr

Rideau – ”Ecstasy”

28 oktober, 2014 at 4:44 e m

Rideau

Här är Rideaus andra singel ”Ecstasy”, en låt där de ökar farten ytterligare och verkar ha tryckt i all svettig rock-energi de har. Det är frenetisk rock med en touch av metal och hardcore, som håller sin egen linje strax utanför detta. De överraskar också med ett lysande saxofonsolo! mitt i låten. Förhoppningsvis får vi ett album snart från bandet.

Rideau på Facebookpå Spotifypå Wimp

  • Share on Tumblr

free tracking