Popular Tags:

Dödens Dal – ”Det som följer”

27 augusti, 2015 at 7:03 e m

Dödens Dal

Dödens Dal, dvs duon Henrik von Euler och Rickard Jäverling, ska följa upp sin tidigare två album med ett tredje, ”På Natten, Ovan Molnen”, under hösten. Trilogin som från början beskrevs som ett sorgearbete får nu sin upplösning. I veckan kom det första smakprovet ut, låten ”Det som följer”, som kanske ger en föraning om inriktningen på den nya plattan.

Vi kommer in i ett storslaget landskap med långsamt pumpande mörka synthar. Det finns dock en annan känsla nu, som om vi går med beslutsamma steg ur det sorgliga mot något annat. Känslan bekräftas i slutet på låten då molnen skingras och solljuset sticker igenom, durskalorna lyser vackert upp vägen och för också med sig en lätt nostalgisk fläkt, som en stilla reflektion över det som varit när vi går mot ljusare tider.

Dödens dal på Facebook - på Spotify - på Wimp

  • Share on Tumblr

Natali Felicia – ”Easy Ride”

19 augusti, 2015 at 4:33 e m

Natali Felicia

Det är dags att skaka liv i denna sida efter sommarens lättja. Utanför steker solen hetare än den gjort nånsin tidigare denna sommar, men alltfler ivriga artister i inkorgen ropar efter höst och liv i rörelse. Dags att plocka upp pennan alltså.

Jag börjar med Natali Felicias nya singel ”Easy Ride”, som i veckan också blev med musikvideo. Om du har bra minne kommer du ihåg att hon släppte sin debutsingel i våras, ”Used to Be”, en långsam, vackert suggestiv popballad som var svåremotståndlig. Den nya låten är i samma anda och är som ett barn av sensommarkvällar i långdragna solnedgångar där vi befinner oss mellan dag och natt. Hon sjunger om rädslor och hur hon möter dem, det är mörkt melankoliskt, men ändå varmt och förhoppningsfullt när hon omfamnar dem och vaggar sig till trygghet och säker mark. Kanske är det hennes påbörjade musikresa hon sjunger om, och visst har hon väl valt rätt ämne? Det är våra egna rädslor som oftast står i vägen för det vi verkligen vill åstadkomma. Låten och videon klär ämnet på ett underbart sätt, och vid sidlinjen brister jag gärna ut: Du har inget att vara rädd för, det här kommer gå bra!

Natali Felicia på Tumblr - på Facebook - på Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

This Is Head – ”Timmerdalen”

10 juli, 2015 at 5:18 e m

This Is Head

This Is Head stängde in sig i en stuga på Mjörn på västkusten förra året och skrev och spelade in det som ska bli deras tredje album i höst. Förra månaden släppte de den första låten ”People” och för en vecka seden den andra ”Timmerdalen” tillsammans med en video. Ytterligare en singel och tre videor kommer sedan att släppas fram till vi får njuta av hela albumskapelsen. Här är de två första smakproven.

This Is Heads hemsida - på Facebook - på Spotify - på Apple Music

  • Share on Tumblr

Vallmo – ”Solen”

10 juli, 2015 at 4:53 e m

Vallmo

Emil Andersson kallar sig Vallmo i sitt soloprojekt, som han startade för ett par år sedan. För några veckor sedan släppte han debutsingeln ”Solen”, en vackert somrig, men smått melankolisk låt i svensk singer/songwriter-poptradition.

Vallmo på Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

Kinetics – ”Yank Me Out of Neutral”

10 juli, 2015 at 4:21 e m

Kinetics

Kinetics har under de senaste två åren släppt en rad utmärkta singlar. Förra månaden samlade de ihop de bästa låtarna och gav ut på en EP tillsammans med ett par nya alster. Lyssna här på ett par av låtarna med deras stort ljudande, melodiösa och upplyftande indiepop.

Kinetics hemsidapå Facebookpå Spotifypå Apple Music

  • Share on Tumblr

free tracking